HockeyNews
PLUS

Efter 536 matcher – ikonen blir inte kvar

Simon Önerud
Bildbyrån

Publicerad: 26 april 2024

FacebookXWhatsApp

En HV71-ikon tvingas lämna Jönköpingslaget till nästa säsong.

Simon Önerud förlängde sitt kontrakt med ytterligare ett år i fjol. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för HV71-ikonen i Jönköpingslaget.

I år noterades han för 13 poäng på 45 omgångar.

– HV71 är klubben i mitt hjärta och det känns naturligtvis tufft att det inte blir någon förlängning. Samtidigt förstår jag beslutet och situationen. Allting har sin tid. Jag är väldigt stolt och tacksam över alla åren som jag har fått representera HV71, det har varit en ära. Jag vill även passa på att tacka för allt stöd och den passionen som alla i och runt HV71 har gett både mig och klubben genom alla år, säger Simon Önerud till klubbens hemsida.

Önerud har vunnit två SM-guld med HV71 och spelat 536 matcher i Jönköpingslaget, vilket är elfte mest genom tiderna. Under sin tid i klubben stod han för 217 poäng.

Sportchefens tankar

Sportchefen Kent Norberg om beslutet.

– Det är naturligtvis ett tufft besked att ge till Simon som har betytt oerhört mycket för HV71. Vi har många under kontrakt på forwardssidan och samtidigt många unga forwards som kommer underifrån.

Han fortsätter:

– Simon har under många år varit en stor ambassadör för klubben och vi kommer att hålla kontakten för en eventuell roll den dagen han lägger skridskorna på hyllan. Fram till dess önskar vi honom stor lycka till på nästa äventyr.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)