HockeyNews
PLUS

Jonsson Fjällby: "Absolut inte omöjligt"

(2486) Axel Jonsson Fjällby
Bildbyrån / Henrik Sjöberg

Publicerad: 11 april 2018

FacebookXWhatsApp

Djurgården kliver in i Globen i kväll med kniven mot strupen.
En stor del av hemmafansens hopp kommer att ligga hos Djurgårdens ungdomskedja med Axel Jonsson Fjällby och bröderna Davidsson.
– 1-3-underläge är absolut inte omöjligt att vända. Vi ska ta match för match och just nu ser jag bara fram emot att få spela på Globen och inför hemmafansen, säger Jonsson Fjällby.

SHL i samarbete med Nordic Bet

Skellefteå har skaffat sig tre matchbollar tidigt i semifinalserien och är på väg mot finalspelet där Växjö Lakers redan väntar.

För Djurgårdens del är uppförsbacken enorm inför kvällens första etapp för att ta sig tillbaka.
– Det är ganska självklart vad som gäller nu, det är vinna eller försvinna, säger Axel Jonsson Fjällby.
– Alla vet om det och vi både tror och vet att 1–3-underläge inte är omöjligt att vända. Sen ska vi kliva ut och visa det också och spela som att vi tror att vi kan vända. Det är en match i taget som gäller för att ta oss ur det här.

20-åringen är Djurgårdens bästa målskytt i slutspelet med sina fem fullträffar (5+2). Kedjekamraterna Jonathan Davidsson (4+4) och Marcus Davidsson (0+5) har varit fortsatt heta i slutspelet efter framgångarna i grundserien.

ANNONS

I kväll är det många hemmafans som sätter sitt hopp till ungdomarna i Djurgården – kvällens match är också den första i SM-slutspelet som avgörs i Globen.

Även vid en eventuell sjunde och avgörande match mellan lagen så är det Globen som gäller och inte Hovet.
– Det ska bli otroligt kul att få spela i Globen igen och nu är det egentligen bara det jag tänker på, att få kliva ut där inför hemmafansen ska bli riktigt kul. Jag har gjort några matcher i Globen tidigare men mest suttit på bänken då. Vi ser fram emot det här väldigt mycket och ska se till att den här första matchen nu innan det vänder upp till dom igen, säger Jonsson Fjällby.

Fler SHL-nyheter hittar du här

SE ALLA MATCHER – FÖR HALVA PRISET. Få första månaden med 50% rabatt på TV4 Play+ Sport Total. Bara 275kr (spara 274!). Säg upp när du vill! Gå till erbjudandet

Äntligen ispremiär: Hockeynews plus GRATIS i 2 mån (spara 138kr). Skaffa PLUS! Ord pris 69/mån. Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS