HockeyNews
PLUS

FBK:s besked kring skadorna – då är de tillbaka

Artikelbild

Publicerad: 26 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

David Tomásek, Linus Johansson, Magnus Nygren och Joakim Nygård missade alla matchen mot Frölunda i helgen.
På måndagen saknades fortsatt tre av spelarna på lagets gemensamma träning.
– De är på is men de kan inte köra ordentligt, säger Mitell till NWT.

ANNONS

Färjestad vann försäsongsturneringen i Strömstad, men vinsterna mot Leksand och Frölunda kostade också ett par avbräck.

Såväl fjolårets skyttekung David Tomášek som lagkaptenen Linus Johansson tvingades kliva av mot Leksand och kom heller inte till spel mot Frölunda. Den hårdskjutande backen Magnus Nygren stod över bägge matcherna.

Trion var heller inte med på lagets gemensamma träning på måndagen, utan gick på is först efteråt tillsammans med rehabande Jérémy Groleau.

– De är här allihop, det är inte värre än så. Kanske är någon med imorgon, kanske någon på onsdag, kanske är det någon som inte spelar på torsdag. De är på is men de kan inte köra ordentligt, säger Mitell till Nya Wermlands-Tidningen.

Tillbaka i träning var däremot Joakim Nygård, som missade mötet mot Frölunda. Kring Magnus Nygren, som fick en känning för en vecka sedan, säger Mitell:

– Det var tänkt att han kanske hade tränat för fullt idag, men han hade lite känning i lördags. Vi tänkte att vi tar en dag till. Men han var här ifjol och är inte ”superung” så, han förstår vad vi vill göra på isen. Klart han vill vara med för att få en bra känsla och komma in i det. Men vi riskerar inget. Vi har nog förhoppningen att han kan träna tisdag eller onsdag så får vi ta beslut efter det.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln