HockeyNews
PLUS

HV71 får tillbaka Tedenby mot Frölunda

Mattias Tedenby
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 26 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Skadeläget i HV71 ljusnar.
Mattias Tedenby har fått klartecken att spela på tisdagen mot Frölunda.

ANNONS

HV71 har en tung träningsvecka bakom sig efter att ha varit på Gotland och spelat tre träningsmatcher mot Visby/Roma, Oskarshamn och Malmö.
Då var inte forwarden Mattias Tedenby med på grund av skada. Men den 34-årige smålänningen är tillbaka i laget på tisdagen då HV71 spelar mot Frölunda i Värnamo.
– Mattias Tedenby kommer att göra säsongsdebut imorgon. Han klarade skridskotestet på morgonen idag. Sedan får vi se hur vi formerar oss. Tanner Kero har tränat på bra i veckan, men vi avvaktar tisdagen med vilka som kommer till start, säger HV-tränaren Anton Blomqvist till klubbens hemsida.

Ny juniorduo kan få chansen i HV

Det kan bli debut för juniorerna Jamiro Reber och Albert Schioldan som tränade med HV71:s A-lag under måndagen. HV71 har juniorlandslagsspelarna Hugo Pettersson och Herman Träff på uppdrag med Juniorkronorna medan den danska duon, målvakten Frederik Dichow och centern Oscar Fisker Mölgaard, ska spela OS-kval.
– Det är alltid roligt att få upp folk underifrån. Vi vet att vårt juniorlag är duktiga och både Jamiro och Albert såg bra ut på träningen idag. Det spelar med en intensitet och närvaro som är kul att se. Det kan bli så att de är aktuella för spel imorgon, säger Anton Blomqvist.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln