HockeyNews
PLUS

Tre Kronors poängkung redo för NHL-äventyr: "Det finns intresse"

(23751) Anton Bengtsson/Tre Kronor
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 20 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Anton Bengtsson är Tre Kronors poängkung i VM. Och efter fyra matcher har han inte varit inne på ett enda baklängesmål.
Nu närmar sig Rögle-forwarden ett NHL-kontrakt.

Som ende Rögle-spelare tog smålänningen Anton Bengtsson, 29, en VM-plats i Tre Kronor. I SHL gjorde den mångsidige och spelbegåvade forwarden 20 mål och totalt 39 poäng. Inte lika många mål som skyttekungen Adam Tambellini och inte lika många poäng som Leon Bristedt, men det är med sin breda repertoar som Adam Bengtsson har nått en ny nivå och spelar VM för första gången.

– Vi har spelat riktigt bra. Fyra segrar så här långt, så en bra start, säger han till HockeyNews.se efter fredagens isträning.

Bengtsson har spelat i olika kedjor och har haft olika roller. Han började som ytterforward i premiären mot Österrike då han spelade med Joakim Nordström och Carl Klingberg. Sedan har han gått som center mot Tjeckien, Storbritannien och Finland och då lirat ihop med Mathias Bromé och Carl Klingberg. 

Anton Bengtsson är nöjd med starten på sitt första VM med Tre Kronor.

– Jag tycker att det har känts bra. Jag tycker att jag har kommit in i det mer och mer. Kul.

Rögles Anton Bengtsson gör ett starkt första VM och har NHL-intresse runt sig inför kommande säsong. Foto: Bildbyrån.

Han har dessutom producerat tre mål och två assist. Bäst i laget.

Och vilka jäkla mål du har gjort?

– Ja… Jag har hittat den där luckan. På nåt sätt har jag med mig det från den säsong som har varit. När lägena kommer så har man ett annat självförtroende när man får dem. Det är kul att de har gått in.

LÄS MERUllmark och Swayman om den omtalade Youtube-kramen: "Blev bara större"

Hur annorlunda är det att spela i VM än i SHL?

–  Först och främst är det rinken det är lite skillnad på. Nu tycker jag man har kommit in i det lite, men första träningen så tycker man att det är jättelitet. Sedan är det mer fart, och tuffare. Alla är lika starkare och lite tyngre. Det är fruktansvärt roligt i alla fall.

Som center har Anton Bengtsson fått ta stort defensivt ansvar. Hittills har han inte varit inne på något mål bakåt, däremot sex mål framåt.

– Jag tycker att spelet har blivit bättre och bättre i turneringen. Jag har anpassat mig till spelet och tycker att det har känts bra i slutet.

Anton Bengtsson har skrivit på ett nytt treårskontrakt med Rögle, som på fredagen presenterade unga centervärvningen Daniel Ljungman från Linköping. Bengtsson känner sig vid 29 års ålder redo att testa vingarna i NHL.

– Absolut. Målet är att utvecklas hela tiden, så absolut.

Rögle vet om dina ambitioner?

– Ja, men det vet de. Absolut.

Och det saknas inte NHL-intresse för Anton Bengtsson. Mängder av NHL-scouter ser varje VM-match i Tammerfors. Och han har imponerat på många med sitt stabila spel.

– Det finns intresse så får vi se vad det leder till. Det är väl där det ligger just nu, säger Bengtsson hemlighetsfullt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)