HockeyNews
PLUS

Klart – då gör Jack Connolly comeback i SHL med Luleå

(5286) Jack Connolly
Bildbyrån

Publicerad: 25 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Ett skadedrabbat Luleå har fått vänta på Jack Connolly hela hösten.

Nu har den amerikanske toppcentern blivit pappa hemma i USA och ett datum för hans comeback i SHL är spikat.


Luleå har haft strul med skador en tid och laget väntar ännu på att centern Jack Connolly ska ansluta. På grund av skattetekniska skäl har Connolly inte startat säsongen i Sverige med Luleå utan tränar hemma i USA.


Den 32-årige amerikanen, som gjorde 30 poäng (10 mål, 20 assist) på 52 matcher förra säsongen hade fram till den här hösten inte missat en SHL-match på fem år.


Nu är det bestämt när han ansluter till Luleå.


– Han kommer att komma när det precis blir uppehåll. Han kommer att vara redo till första matchen efter uppehållet, säger vice general managern Ulf Engman till HockeyNews.se.


Det innebär att att Jack Connolly kommer en vecka in i november och kan vara med den 18 november då Luleå möter Linköping borta. Då har han missat de första 16 SHL-matcherna.


– Han hinner träna en vecka ungefär. Han har blivit pappa, om det var i går eller förrgår, så han ska få lite tid innan han anländer så han får någon dag extra. Det är andra barnet, säger Ulf Engman.


Jack Connolly har blivit pappa för andra gången. Han väntas göra comeback för Luleå den 18 november. Foto: Bildbyrån.


Luleå har fått tillbaka backen Daniel Sondell efter en hjärnskakning, men fortfarande är både Pontus Själin (knä) och Fredrik Styrman (hjärnskakning) på skadelistan.


– Pontus är på is och så där, men han är inte spelklar ännu. Troligen är det så att han är tillbaka efter uppehållet. Det skulle bli någon av de sista matcherna före, men det troligaste är efter uppehållet, säger Ulf Engman.


LÄS MERFlera avbräck för Luleå i början av SHL-säsongen? "Kan ta lite tid"


Fredrik Styrman drabbades av en hjärnskakning i matchen mot Djurgården den 14 oktober då han fick stryk av Peter Holland, som i sin tur fick fyra matchers avstängning och böter.


– (Styrman) har börjat cykla, men de sa några veckor direkt och han är definitivt inte tillbaka före uppehållet. Han är här och rör på sig i alla fall.


Luleå är ute på marknaden och letar efter en back.


– Vi tittar fortfarande, det gör vi, men som jag har sagt tidigare så är det ingen panik att vi måste ha in någon för vi har i alla fall just nu sex stycken friska seniorer. Ska vi ta in något vill vi hitta något som vi känner kan hjälpa oss framåt vårkanten och inte bara nu.


Är Sami Lepistö aktuell?


– Det är en duktig spelare, absolut.


Luleå har tagit 15 poäng på elva matcher och är tia i SHL-tabellen.


– Vi har haft problem med skador och vi saknar både Jack och (Juhani) Tyrväinen, två centrar som ska vara högt upp i hierarkin, så vi får bita ihop och kriga fram till uppehållet. Får vi inte fler skador så ska vi ha helt fullt lag från och med det, säger Ulf Engman.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)