HockeyNews
PLUS

Flera avbräck för Luleå i början av SHL-säsongen? "Kan ta lite tid"

(20301) Vilmos Gallo/Jack Connolly
Bildbyrån

Publicerad: 5 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Forwarden Vilmos Gallo har inte anlänt till Luleå och stoppas av körtelfeber. För närvarande befinner sig Luleås nyförvärv i Stockholm.

Och centern Jack Connolly ser ut att missa de första 15 SHL-matcherna.


Luleå har den här veckan dragit igång träningen på is och förbereder sig inför den kommande SHL-säsongen.


Men för nyförvärvet från finska Kookoo, tidigare SHL-spelaren Vilmos Gallo, är läget oklart.


– Gallo har fått körtelfeber. Det kan ta lite tid om man har otur. Han har haft det någon vecka, så vi hoppas ju att han snart kommer upp hit. Sedan kan det vara att man är lite seg och inte riktigt har orken, så vi får se hur länge det tar, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Den 25-årige forwarden är aktuell för Ungerns OS-kval i början av hösten.


– Han är i Stockholm nu och fick körtelfeber under semestern. Han kommer upp när han är hyfsat pigg. I stort sett är det att vänta på att det går över, fortsätter Engman.


Vilmos Gallo gjorde förra säsongen 38 poäng (20 mål, 18 assist) på 55 matcher i den finska ligan och blev tvåa i Kookoos interna poängliga. Under sina två år i den finska klubben har han gjort 80 poäng.


LÄS MERKHL-klubben: Därför fick Leksands och Örebros nya toppspelare gå vidare


Förutom Gallo behöver Luleå vänta på den centern Jack Connolly. Den snart 32-årige amerikanen förlängde sitt kontrakt med Luleå i slutet av maj.


Men på grund av skatteskäl väntas han missa omkring 15 SHL-matcher i början av den här säsongen.


– Connolly kommer först i månadsskiftet oktober-november. Han har varit så länge i Sverige och de har regler i USA att efter ett visst antal år behöver du ta upp till beskattning de pengar du tjänar utomlands. Han har varit typ tio år i Sverige så han behövde vara ute härifrån i sex månader och vara hemma i sex månader, säger Luleås vice general manager Ulf Engman.


Jack Connolly kommer inte att vara med i Luleå från säsongsstart utan anländer i månadsskiftet oktober-november. Foto: Bildbyrån.


Han flikar in:


– Det visste vi om redan när vi gjorde kontraktet med honom.


Det var ändå inte en faktor som fick Luleå att tveka om att förlänga kontraktet.


– Nej, inte så där direkt. Vi vet att han alltid är förberedd när han kommer hit, och proffsig. Vi hade planer på hur vi skulle bygga vår centersida som är ganska bred och vi har sju centrar egentligen på kontrakt. Vi känner att det funkar.


LÄS MERTre Kronor samlar NHL-stjärnorna i Stockholm inför OS i Peking


Förutom Connolly har Luleå nu Linus Fröberg, Juhani Tyrväinen och Jonas Berglund som centrar plus Pontus Andreasson, Konstantin Komarek och Carl Mattsson.


– Sedan får vi se vilka som spelar centrar i år. Där får väl tränarna känna sig för. Men sedan blir det alltid skador och man kan aldrig ha för mycket centrar. Det är sällsynt att man har centrar som inte kan spela på kanten, menar Ulf Engman om konkurrensen.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!