HockeyNews
PLUS

Mora värvar offensiv spetscenter

Ture Linden/Mora IK
Foto: Bildbyrån & NHL.

Publicerad: 4 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Ture Linden.
Där har ni Moras senaste spetsvärvning.
– Jag ser verkligen fram mot att komma till klubben och Mora som stad, säger han till klubbens hemsida.

Mora fyndade Chad Yetman i ECHL förra säsongen. Nu har man potentiellt hittat ett nytt fynd i ligan form av den amerikanske centern Ture Linden, 26.

– Jag har alltid drömt om att få spela som proffs i Sverige. Det jag hört om Mora är att de är en klubb som alltid är med och slått i toppen av ligan. Jag hoppas jag kan vara med och bidra till att ta klivet upp till SHL, säger Ture Linden till Mora IK:s hemsida.

Ja, namnet låter svenskt och Ture Linden har också svenskt släkte.

– Min pappa heter Pontus Lindén och är från Sverige. Han flyttade till USA som 20-åring, träffande min mamma och blev kvar, berättar Ture som fått sitt namn efter sin farfars far som en gång i tiden spelade fotboll för IFK Göteborg.

”Lindens styrkor är att han är en allround center med både offensiva och defensiva uppsidor. Han har bäst procent på tekningar i hela ECHL.”, skriver Mora IK på sin hemsida.

Ture Linden representerade Fort Wayne Komets i ECHL och stod för 60 poäng på 72 matcher den gångna säsongen. Det har även blivit spel i en AHL-match med Ontario Reign föregående säsong.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!