Straffdrama när Tyskland straffade Schweiz – avgjorde med iskall straff

Publicerad: 3 juni 2021

Marcel Noebels plockade fram sin bästa Kenta Nilsson och Peter Forsberg-imitation när det skulle avgöras.
Då avancerade Tyskland vidare till semifinal efter att ha besegrat Schweiz.

Om kvartsfinalen mellan USA och Slovakien var odramatisk så var den mellan Schweiz och Tyskland raka motsatsen.

När drygt 13 och en halv minut var spelad av andra perioden kunde Fabrice Herzog göra 2–0 till Schweiz och de såg ut att storma mot semifinal.

Då påbörjades den tyska vändningen.

Tom Kuhnhackl reducerade fyra minuter senare och med bara 44 sekunder kvar av tredje perioden kom också en kvittering när Leon Gawanke skickade in 2–2, i samband med att Tyskland tagit ut målvakten.

Efter en mållös förlängning kom det hela att avgöras på straffar.

Väl där klev den tyske målvakten Mathias Niederberger och forwarden Marcel Noebels fram som stora hjältar. Niederberg räddade tre av fyra schweiziska straffar innan Noebels bjöd på en Kenta Nilsson-dragning för att skicka Tyskland till semifinal.

Schweiz–Tyskland 2–3 (1–0, 1–1, 0–1, 0–0, 0–1) efter straffar