USA tog slig lätt vidare till semifinal genom 6–1 över Slovakien.
Samtidigt fick de se jättetalangen Matthew Beniers lämna isen efter en otäck situation där han kraschade in i sargen.

USA skulle aldrig komma att ha några större problem med att avfärda Slovakien i VM-kvartsfinalen under torsdagseftermiddagen.

Det började däremot tungt för amerikanerna.

Först tvingades backen Matt Roy utgå efter en tackling innan forwarden Matthew Beniers även han tvingades utgå kort innan Brian Boyles 1–0-mål.

Stortalangen Beniers, som tippas gå tidigt i den kommande draften, tappade skäret när han jagade en motståndare och kraschade hårt in i kortsargen där han fick tyngden över högerbenet. Den 18-årige forwarden kunde inte stödja på sitt högerben när han lämnade isen och återkom aldrig till matchen.

Det hindrade däremot inte USA från att springa ifrån till 3–0 innan första perioden var över och när slutsignalen ljöd stod det 6–1 på resultattavlan i amerikansk favör.

Tidigare Leksandsspelaren Peter Cehlarik gav Slovakien viss kontakt med sitt 1–3-mål 12 minuter in i andra perioden, men närmare än så kom inte slovakerna vars VM nu är över.

USA–Slovakien 6–1 (3–0, 1–1, 2–0)
Mål, USA: Connor Garland 2, Colin Blackwell 2, Brian Boyle, Sasha Chmelevski
Mål, SVK: Peter Cehlarik
Skott: 33–28 (16–7, 10–12, 7–9)