HockeyNews
PLUS

Nykomlingarnas nästa drag – värvar från finallaget: "Pålitlig spelare"

(19860) Erik Andersson
Bildbyrån

Publicerad: 3 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Timrå har fyllt på sin forwardssida.
Från SM-finalisterna Rögle ansluter nu Erik Andersson.
– Erik är en spelare med erfarenhet från SHL och som jag är övertygad om kommer bli en väldigt viktig spelare i Timrå IK, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens hemsida.


Erik Andersson har varit ett uppskattat inslag i Rögles lagbyggen de senaste säsongerna och SM-finalisterna hade en önskan om att få behålla forwarden även i framtiden.

Men så blir de inte.

Under torsdagen presenterades den 26-årige forwarden av nykomlingen Timrå, där han skrivit på ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

– När jag pratade med Nubben fick jag en bra känsla. Det ska bli en spännande resa som jag vill vara med på och etablera Timrå i SHL. Jag hoppas på ett par roliga och bra år där jag kan fortsätta att utvecklas och visa att Timrå IK hör hemma i SHL. Jag är en pålitlig spelare i alla tre zoner och gör det hårda jobbet. Jag vill fortsätta utveckla mitt offensiva spel och vara en bidragande spelare framåt, säger Erik Andersson till klubbens hemsida.

Andersson noterades för 13 poäng på 50 matcher i SHL för Rögle under förra säsongen, hans hittills högsta notering i ligan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)