Tre Kronor krossade Schweiz – VM-debutanten gjorde mål direkt

(19723) Tre Kronor

Publicerad: 25 maj 2021

Tre Kronor bröt förlustsviten i VM.
I match tre kom den första segern i mästerskapet – det efter en 7–0-kross av Schweiz.

Efter två inledande förluster för Tre Kronor fick man till slut gå segrande ur en VM-match i Riga den här våren.

Förbundskaptenen Johan Garpenlöv gjorde en del förändringar i laguppställningen, där bland annat skadade Carl Klingberg utgick och Jesper Frödén kom in i laget.

Och det gav resultat.

Drygt åtta och en halv minut in i första perioden styrde Jesper Frödén in 1–0 och därefter rullade det på för Sverige.

Adrian Kempe pricksköt in 2–0 en och en halv minut senare och drygt halvvägs in i andra perioden var det utökat både en och två gånger för totalt 4–0, där Frödén stod för det sista målet.

Och någon dramatik i den tredje perioden blev det inte.

Magnus Nygren skickade in 5–0 i spel fem mot tre efter en fin passning från Rikard Rakell, och de gånger Schweiz stack upp stod Adam Reideborn i vägen. Nygrens backkolleger Nils Lundkvist och Henrik Tömmernes ville inte vara sämre och fyllde på med varsitt mål innan det hela var över.

Tre Kronor kunde därmed bryta förlustsviten och lägga beslag på sin första seger i VM.

Det svenska landslaget fick däremot se viktige Nils Lundkvist halta ut i omklädningsrummet i slutet av matchen efter en smäll mot sitt högerben.

Schweiz–Tre Kronor 0–7 (0–2, 0–2, 0–3)
Mål, SVE: Jesper Frödén 2, Victor Olofsson, Adrian Kempe, Magnus Nygren, Nils Lundkvist, Henrik Tömmernes
Skott: 28–27 (8–6, 7–10, 13–11)