HockeyNews
PLUS

HV71 hoppas resa sig efter coronasmittan: "Kan stärka laget"

(16438) Johannes Kinnvall/HV71
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 21 november 2020

FacebookXWhatsApp

HV71 gör på lördagen comeback efter att ha haft tolv spelare sjuka i covid-19.

Det har gått olika bra för SHL-lagen resultatmässigt efter corona-avbrotten.

– Kan man gå ihop som lag och känna att det här är något som vi har gått igenom tillsammans och verkligen kommit ut ur tror jag att det kan stärka laget säger HV-coachen Nicklas Rahm till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


För närvarande har Rögle problem med covid-19 i laget och har fått se matcher uppskjutna i väntan på att få borta smittan ur laget.


HV71 som fick in coronasmittan i laget i slutet av landslagsuppehållet tidigare i november har inte spelat match sedan den 31 oktober. Idag är det tre veckor sedan man spelade sin senaste match borta mot Växjö.


– Vi har hanterat ganska mycket under uppehållet och har haft bra snack med spelarna och jobbat efter att vi avslutade med att vinna tre matcher och förlora en. Vi gjorde mycket bra saker. Och kanske mot Växjö att vi gjorde vår bästa fem mot fem-insats av det matcherna, säger HV71:s huvudcoach Nicklas Rahm.


De senaste dagarna har HV kunnat träna med ett näst intill fullt lag och kan mönstra fyra kedjor och sju backar mot Färjestad.


– Vi måste hitta tillbaka till det spelet igen där vi spelar bra med pucken och har både bra urspel och bra offensiv. Det är det vi har jobbat med en del, att kunna driva spelet. Men samtidigt så måste vi fokusera på vår prestation. Det är ändå tre veckor sedan vi spelade och har inte kunnat träna på samma sätt som man vill göra förutom de två sista dagarna. Vi har pratat om att hantera förväntningarna och nuläge, säger Rahm och tillägger:


– Vi har inte tid att vänta på att något ska hända utan måste ta initiativ i matchen. Vi ska inte spela igång utan vi ska vara med från start. Det är viktigt för oss.


HV71-tränaren Nicklas Rahm hoppas att spelarna svetsas samman av att ha gått igenom covid-19-smittan. Foto: Bildbyrån.


För fyra av de andra lagen som har haft covid-19 hos spelarna och därför tvingats skjuta upp matcher har det varierat i prestation och resultat efter uppehåll i SHL-spelet.


LÄS MERTungt avbräck för HV71 efter långa uppehållet: "Inget exakt datum"


– Spännande att se lite hur killarna tar sig an den här utmaningen som det är. Kan man gå ihop som lag och känna att det här är något som vi har gått igenom tillsammans och verkligen kommit ut ur tror jag att det kan stärka laget. Får man en bra start i det också kan vi växa ordentligt, säger HV71-tränaren Nicklas Rahm.


Fakta/Så har resultaten varit för lagen efter det att de börjat spela efter att ha drabbats av covid-19


Djurgården, 5 av 15 poäng Oskarshamn (b) 2–4, Linköping (h) 6–2, Färjestad (b) 0–5, Skellefteå (h) 3–2 (öt), Skellefteå (b) 1–3.


Leksand, 8 av 12 poäng: Färjestad (b) 2–3 (öt), Oskarshamn (h) 4–2, Frölunda (h) 4–0, Linköping (h) 1–2 (öt).


Linköping, 8 av 15 poäng: Skellefteå (h) 2–1, Djurgården (b) 2–6, Frölunda (h) 1–3, Oskarshamn (b) 6–3, Leksand (b) 2–1 (öt).


Luleå, 2 av 9 poäng: Frölunda (h) 0–2, Växjö (b) 2–3, Örebro (h) 4–3 (öt).


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)