HockeyNews
PLUS

Tungt avbräck för HV71 efter långa uppehållet: "Inget exakt datum"

(16437) Anton Wedin/HV71
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 20 november 2020

FacebookXWhatsApp

Efter tre veckor utan spel och tolv spelare med coronasjuka är HV71 redo för spel mot Färjestad.

Men HV redovisar ett tungt avbräck och minst två andra spelare som inte är spelklara än.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var precis då HV71 skulle dra igång efter speluppehållet i början av november som covid-19 upptäcktes i laget. Spelare efter spelare uppvisade symptom och det avstannade inte förrän tolv spelare drabbats av coronaviruset.


HV har fått fyra matcher uppskjutna i SHL, men den här veckan har spelarna återvänt till träningen i Husqvarna Garden.


– De har kommit i strid ström. Fyra spelare i måndags, fyra spelare i tisdags, tre i onsdags, en igår och en idag. Det har följt planen de här dagarna när de har kommit in, det har varit bra, säger HV71-coachen Nicklas Rahm till HockeyNews.se.


Har du kunnat pussla ihop backpar och kedjor?


– Sedan i onsdags och igår var alla med som ska spela, faktiskt. Då kändes det som att vi var ett lag igen. Idag hade vi tolv forwards och åtta backar eller om det var nio till och med, säger Rahm.


Nicklas Rahm får coacha sitt HV71 på lördagen mot Färjestad. Efter coronautbrottet har laget fyra uppskjutna matcher att ta igen. Foto: Bildbyrån.


HV71 kommer att tvingas klara sig utan Tre Kronor-forwarden Anton Wedin mot Färjestad. Wedin blev skadad mot Finland i Karjalaturneringen.


– Han är på is nu igen. När han spelar får vi se lite. Han hade missat fyra matcher om det hade varit som idag. Vi får se där, säger Nicklas Rahm.


LÄS MERHV71 väntar på besked från NHL om lånet av toppduon: "Vet ingenting"


När tror du att han kan vara tillbaka i SHL?


– Det får vi ta när det kommer. Jag har inget exakt datum än, men han är väldigt seriös och bra i sin rehab så vi hoppas på en snabb comeback.


Anton Wedin gjorde mål för Tre Kronor i Helsingfors och han har gjort 11 poäng (6 mål, 5 assist) på 13 matcher för HV i SHL.


Inte heller juniorlandslagsforwardarna Zion Nybeck och Oskar Olausson kommer att vara med i HV71:s omstart mot Färjestad.


– Zion Nybeck började träna idag på steg ett och är inte med (mot Färjestad), säger Rahm.


– Max Wennlund och (Jonathan) Wikström kommer att spela imorgon. Christoffer Törngren är ett frågetecken inför morgondagen, annars har vi 13 forwards med honom.


Hälften av SHL-lagen har behövt tackla coronasmitta och det blir en startsträcka för spelarna när de återvänder efter covid-19.


– Vi har testat dem och generellt är första dagen bara att komma in och känna på grejerna. Vi gör lite pulstest. Dag två är de lätt på is och de känner en trötthet efter det naturligtvis. Dag tre känner de sig generellt mycket bättre, nästan på alla. De har haft lite olika typer av symptom och har varit olika hårt drabbade, berättar Nicklas Rahm.


LÄS MERHV71 redo för spel igen efter coronasmittan – här sker comebacken


Vilka är ytterligheterna?


– Någon har haft feber i någon dag och någon har väl haft feber i tre dagar och mer på mot luftrören och har haft ont i bröstet när de har andats. Det verkar ha gått över ganska snabbt och de har kommit tillbaka. Det är klart att de inte är i sin absoluta toppform, men definitivt har de nått upp till prestationsduglig nivå. Det är jag ganska övertygad om, säger HV-coachen.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)