HockeyNews
PLUS

Har öst in poäng de senaste säsongerna – nu byter svenske backen klubb

(14196) Calle Ackered
Olly Birth

Publicerad: 20 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Tre år i brittiska EIHL och Guildford Flames fick räcka. 
29-årige backen Carl Ackered byter de brittiska öarna mot spel i slovakiska HK Dukla Trencin. 

Tidigare i somras pratade HockeyNews.se med spelskicklige- och målfarlige backen Calle Ackered som hade haft tre framgångsrika år i Londonbaserade klubben Guildford Flames. 

Så här sa Calle Ackered till HockeyNews om sin framtid då:

– Jag kollar på lite olika alternativ och det finns intresse från lite olika ligor. Just nu vill jag vara kvar utomlands. England är huvudspåret och det kan mycket väl bli en fortsättning i Guildford. Sedan är ju läget lite avvaktande just nu på grund av corona, så vi får se vad som händer.

LÄS MER: Målfarlige backen: "Bästa valet jag har gjort i min hockeykarriär"

Och fortsättning i Europa blir det för Ackered. På måndagseftermiddagen presenterades 29-åringen för den slovakiska klubben HK Dukla Trencin.


 – Jag har haft tre fantastiska år i England och tanken var att fortsätta där, men vi kom inte riktigt överens. Sedan när ligan inte visste när de skulle dra i gång säsongen så började jag mer och titta på andra alternativ. Då dök det här med Trencin upp. Jag fick en bra känsla. Det är riktigt hockeyland där hockeyn är nummer 1. Jag tror att jag kommer att ha bra förutsättningar och gör jag det bra där så kan jag ta ännu ett kliv framöver. Sedan behöver man en nytändning i bland, säger Calle Ackered till HockeyNews.se.

Den slovakiska ligan planerar att dra i gång i oktober, men redan i september kommer det att spelas träningsmatcher och cupmatcher.

Kommer du få samma roll där som i Guildford?

– Det hoppas jag på, att det blir en bra roll där jag kan bidra med jag är bra på, säger Ackered.

Så sent som säsongen 2017/2018 var Dukla Trencin framme i final i det inhemska mästerskapet. 

I Sverige är Calle Ackered mest känd för publiken i Hockeyettan där han under många säsonger var en flitig poänggörare från blålinjen. 

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)