HockeyNews
PLUS

Poängstarke forwarden blir kvar i Västerås: "Tar kliv hela tiden"

(14596) Sebastian Benker
Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Publicerad: 20 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Sebastian Benker har stått för två poängstarka säsonger i följd för Västerås i HockeyAllsvenskan.
Nu förlänger forwarden sitt kontrakt med ytterligare ett år. Det gör även backen Carl Ehrnberg.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Västerås har legat lågt på transfermarknaden under sommaren och flera luckor har funnits i truppen. I fredags valde man att förlänga med Jimmie Jansson Lorek och Jesper Johansson, i dag kom nästa besked från västmanlänningarna.

Forwarden Sebastian Benker och backen Carl Ehrnberg förlänger sina kontrakt med klubben. Båda kontrakten löper över nästa säsong.

28-årige Benker anslöt till Västerås för två år sen när han flyttade från Troja/Ljungby. Sedan dess har forwarden varit en viktig kugge i Västerås trupp med sin snabbhet där han gjort 33 mål senaste två säsongerna.

– Vi som följer det här ser hur mycket han skapar i chanser. Det är en härlig spelare som tar kliv hela tiden, han vill också framåt och känner själv att det finns mer att få ut. Det är en spelare som jag tror kan göra 20 mål kommande säsong, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida

Dessutom väljer klubben att förlänga med backen Carl Ehrnberg. Den tidigare Frölundajunioren som i mars fyllde 21 fick stort förtroende av tränarna och loggades till slut för 30 matcher i den gulsvarta tröjan.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!