HockeyNews
PLUS

Klart: Abbott tar över HV71

Chris Abbott
Bildbyrån

Publicerad: 8 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Chris Abbott fick lämna Rögle under säsongen. Nu är han klar för att ta över HV71 som GM, meddelar klubben på hemsidan.

Det blev totalt sju säsonger för Chris Abbott som GM i Rögle. Under december månad fick han sparken från klubben.

Kent "Nubben" Norberg var varit GM i HV71 de två senaste säsongerna, men fick nyligen lämna. Chris Abbott har själv spelat i HV under sin spelarkarriär. Nu står det klart att han tar över HV71 som GM, skriver klubben på sin hemsida.

– En stor ära att vara tillbaka och jag har många bra minnen från mina år i laget och staden. Jag ser fram emot att vara en del av denna organisationen igen, med alla fans och sponsorer som stöttar laget i alla lägen, säger han till hemsidan.

Kontraktet gäller för de tre kommande säsongerna och han kommer att jobba som ansvarig för all klubbens elitverksamhet, för herrlag, damlag och juniorlag.

– Vad vi som lag och organisation gör i den dagliga verksamheten är viktigt för att vi ska bli framgångsrika och jag tror att jag kan bidra med idéer och erfarenheter kring det, säger Abbott till hemsidan.

HV71:s tf ordförande Andreas Davidsson om att få in Abbott

– I Chris får vi en otroligt seriös ledare som också är väldigt skicklig på att bygga framgångsrika lag. Han kommer att förtydliga den röda tråden i hela vår elitverksamhet och med sin erfarenhet och ledarstil ge oss en stabil grund att stå på, säger Davidsson till hemsidan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!