HockeyNews
PLUS

Klart: Förre Leksandsjunioren återvänder till Dalarna

(13958) Dennis Finn Olsson
Bildbyrån

Publicerad: 16 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Han spelade fem allsvenska matcher med Leksand säsongen 2018/2019 när Leksand återigen tog sig tillbaka till SHL.
Nu är 19-årige forwardstalangen Dennis Finn Olsson tillbaka i Dalarna.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Efter att ha spenderat hela sin juniortid i Leksands organisation där det blev spel i fem allsvenska matcher med klubben, blev tonårsforwarden Dennis Finn Olsson erbjuden ett tryout-kontrakt av den dåvarande allsvenska nykomlingen Kristianstad förra sommaren.

Finn Olsson imponerade på Kristianstads lagledning och spelade till sig ett permanent kontrakt. Den lovande forwarden hade svårt att ta en bofast plats i den allsvenska klubben – i stället blev han utlånad till Mörrum i Hockeyettan. Det blev spel i Mörrum under stora delar av säsongen – där Finns Olsson levererade 19 poäng (5+14) på 29 matcher.
Nu står det klart att karriären fortsätter i Hockeyettan.

På lördagseftermiddagen presenterade Borlänge Dennis Finn Olsson som ny spelare i klubben. Det innebär alltså att forwarden återvänder till Dalarna där utvecklingen ska fortsätta.

– Det känns jätteroligt att komma till Borlänge. Det blir som att komma till ett nygammalt lag då jag känner de flesta spelarna sedan tidigare. Jag är jättetaggad inför säsongen och hoppas att jag kan bidra både offensivt och defensivt, säger Dennis Finn Olsson till klubbens webbsajt.

Dennis Finn Olsson tillhörde Kristianstad den förra säsongen. Foto: Bildbyrån

Efter värvningen har Borlänge i princip fyllt truppen inför förra säsongen. Och klubben som var ett topplag den gångna säsongen ser ut att bli minst lika bra framöver.

På målvaktssidan fortsätter Alexander Johansson. På backsidan har till exempel Jim Jakobs återvänt från Mariestad.

Offensivt ser Borlänge starkt ut på pappret – fjolårets succéspelare Markus "Pajen" Persson, Patrik Elfsberg och Jacob Thor är kvar. En återvändande Alexander Pettersson, senast i Hudiksvall, gör en intressant comeback i klubben. Förutom Pettersson och Finn Olsson är Emil Lind från SSK ett spännande tillskott i Borlänges trupp.

LÄS MER: Lagkaptenen berättar om skräckskadan: "Käken satt inte som den skulle"

•••

Okej artikel? Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)