HockeyNews
PLUS

Bakslag för Tranås – lagkaptenen kan missa resten av säsongen: "Jättetråkigt"

(12920) Filip Petersson
Swe Press Photo

Publicerad: 3 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Tranås nyckelspelare, kaptenen Filip Petersson, är skadad och missar tisdagskvällen playoff 2-drabbning mot Halmstad. Säsongen kan i värsta fall vara över.
– Det så klart jättetråkigt, säger sportchefen Stefan Fransson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Efter tre stenhårda bataljer mot Piteå där alla matcher slutade 3–2 till något av lagen så drog Tranås AIF till slut det längsta strået. AIK-lånet Sebastian Frantz frälste smålänningarna i powerplay i lördags.

Nu är det dags att skifta fokus – Allettan Södra-vinnaren Halmstad väntar i playoff 2. Men Tranås har drabbats av ett bakslag – kaptenen och den store ledaren Filip Petersson är skadad och kommer inte till spel i kväll. Petersson dras med en underkroppsskada och säsongen kan vara över, något som Tranås Tidning var först med att rapportera om. Petersson magnetkameraundersöktes på tisdagsförmiddagen, men det är ännu oklart om det blir mer spel den här säsongen.

– Han tränade inte i går (läs måndag) och det vi vet är att han inte spelar i kväll (läs tisdag), annars vet vi inte än vad som händer. Det är så klart jättetråkigt, säger Tranås sportchef Stefan Fransson till HockeyNews.se.

Tranåskaptenen Filip Peterssons säsong kan vara över. Foto: Swe Press Photo

28-årige Filip Petersson, som åkte på en smäll i fredagens match mot Piteå och inte spelade i den avgörande matchen i lördags, är egen produkt som har varit kapten i tre säsonger. I hans frånvaro tror Stefan Fransson att en annan egen produkt, backen Albin Torstensson, kommer att axla rollen som kapten.

– Det är inga konstigheter, säger Fransson.

LÄS MER: 
Så slutar playoff 2

Annars är det som vanligt i ett playoff-lag: Lite skavanker i trupperna, Tranås är inget undantag.

– Lukas Isakssons säsong är sedan tidigare över. Antti Kauppila spelade inte i fredags, men var på bänken i lördagens match. Han spelar inte i den första matchen mot Halmstad.

Sedan tidigare är även Tobias Sjökvist borta med en bruten fot.

Stefan Fransson hoppas på att få se en uppryckning av sitt lag mot Halmstad. För även om Tranås tog sig förbi Piteå – så finns det mycket mer att önska.


– Det var otroligt jämna matcher mot Piteå, men spelmässigt var det inga höjdarmatcher. Det var mer krig och små marginaler som avgjorde. Det var sjuorna i Allettorna som möttes och spelet blev väl därefter. Jag hoppas att vi ska kunna justera en del saker i vårt spel så att vi får i gång det, säger Fransson och fortsätter:

– Halmstad är stora favoriter, de vann Allettan. De tog sig till finalen och förlorade i en direkt avgörande match. Klart att de är jättefavoriter mot oss, men samtidigt ska det bli kul. Det har varit jämna och bra matcher tidigare mot dem.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)