HockeyNews
PLUS

Målvaktslöftet lämnar allsvenska klubben – klar för topplag i ettan

(12232) Oliver Tornerefelt
Bildbyrån

Publicerad: 26 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Hudiksvall har hittat sin målvakt i skadade Magnus Åkerlunds frånvaro. Från Kristianstad hämtas 20-årige Oliver Tornerefelt.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 

Tidigare i veckan berättade vi om att tabellettan i Allettan Norra, Hudiksvall var på målvaktsjakt sedan stjärnkeepern Magnus Åkerlund åkt på en muskelbristning i vaden och det är oklart hur länge skadeperioden blir för 33-åringen.

Nu har Hudiksvall gjort klart med målvaktslöftet Oliver Tonerefelt som är från Osby, precis samma ort som Magnus Åkerlund härstammar ifrån i nordöstra Skåne.

20-åringen har tillhört Hockeyallsvenskan Kristianstad under säsongen, men har mestadels spelat i Hockeyettanlaget Tyringe. Dock har Tornerefelt fått prova på spel i Hockeyallsvenskan och stod bland annat i Kristianstads bortaseger mot Västerås för två veckor sedan. 

Kontraktet mellan Hudiksvall och Tornerefelt är skrivet över resterande del av säsongen.

– Det har varit en väldigt utmanande och givande säsong hittills där jag har lärt mig otroligt mycket, säger Oliver Tornerefelt till HockeyNews.se.

Känner du att du inte riktigt har fått chansen av Kristianstad?

– Jag fick chansen i allsvenskan av KIK och är glad för det, sen är det givetvis så att jag hade velat stå fler matcher, men så är det alltid.

Vad vet du om Hudiksvall?

– Det jag vet är att det sedan tidigare är ett hårt satsande lag som alltid har varit svåra att möta. 

I Hudiksvall kommer han i alla fall till en början att bilda målvaktspar med Andreas Bosson, som slog igenom under fjolårets kvalserieresa med Hudiksvall.

–  Jag tycker att det ska bli roligt och är väldigt motiverande inför den här utmaningen, säger Oliver Tornerfelt, som redan är spelklar till söndagens hemmamatch mot Boden.

LÄS MER: 
Stjärnmålvakten skadad: "Planerar för worst case-scenario"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)