HockeyNews
PLUS

Stjärnkeepern skadad: ”Planerar för worst-case scenario”

(10139) Magnus Åkerlund
Skärmdump Stay-Live Huddinge

Publicerad: 22 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Laget har gått som tåget i inledningen av Allettan och toppar den norra serien, men det finns orosmoln på himlen för Hudiksvall. Stjärnmålvakten Magnus Åkerlund går skadad vilket tvingar klubben att sondera marknaden efter ny målvakt.
– Jag planerar utifrån worst-case scenario, säger sportchefen Pär Langer till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Den rutinerade keepern Magnus Åkerlund tillhör toppskiktet av målvakter i Hockeyettan och är av stor vikt för Hudiksvalls satsning mot toppen. Men 33-åringen dras med en muskelbristning i vaden och har inte vaktat kassen sedan den femte januari. Det är oklart när han kommer att kunna spela igen.

– Statusen är att han har en skada i vaden, sen hur lång den läktiden blir det kan jag inte svara på, men så ser det ut. Han är skadad ett tag till, det är han absolut, säger sportchefen Pär Langer.

– Just nu kan han inte spela, så är det, det är en muskelbristning och den tar den tid det tar, så just nu kan vi inte säga om det tar en vecka eller tre veckor och så vidare.

Innebär det att du tittar på att plocka in en ytterligare målvakt?
– Ja, det tittar jag på, det kan jag säga. Skulle det visa sig att vi får bekräftat att det här kommer ta ex antal veckor då måste vi ta in en till etablerad målvakt så är det.

– Jag planerar utifrån worst-case scenario, det måste jag göra när vi inte vet hur lång tid det tar och om en månad är det playoff och hela den biten.


Letar etablerad målvakt
I Åkerlunds frånvaro har Andreas Bosson, som slog igenom under fjolårets kvalserieresa med Hudiksvall, klivit in och axlat rollen som förstekeeper.

– Vår målsättning är att ha två bra målvakter och Bosson är förstaårssenior så han ska få bra förutsättningar också. Det är ganska skönt att ha en Åkerlund vid sin sida så är det och det har ju gått bra hittills, vi matchar dem ju så att båda står, konstaterar Langer.

Men blir Åkerlund borta en längre period blir sportchefen alltså tvungen att agera.

– Jag är ute efter en etablerad målvakt. Om det blir ett lån eller hela resten av säsongen det får tiden utvisa.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)