HockeyNews
PLUS

Tidigare JVM-backen hoppas på nystart: "Varit turbulent den här säsongen"

(12173) Kristoffer Gunnarsson
Josefine Loftenius/Bildbyrån

Publicerad: 24 januari 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Han hoppades få en större roll i Mora än i SHL – men så blev det inte.
Nu hoppas Kristoffer Gunnarsson kunna ladda om karriären i Kristianstad.
– Ny miljö blir nog nyttigt för mig, säger han till HockeyNews.se

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Efter att han spelat halva förra säsongen i Frölunda och andra halvan i Linköping valde Kristoffer Gunnarsson att inför denna säsong ta steget ned till nyligen degraderade Mora i Hockeyallsvenskan för att få mer speltid och större roll.

Men riktigt så blev det inte.

Tidigare i veckan lånades Gunnarsson ut från Mora till Kristianstad efter att han bara snittat drygt 13 minuters istid per match i Dalalaget.

När Kristianstad gästade Timrå under onsdagen gjorde han debut i sitt nya lag.

– Det var bara ut och köra direkt, det blev med kort varsel så det var bara att åka ned från Mora och sedan upp hit och spela men det är skönt att ha första matchen avklarad, säger Gunnarsson till HockeyNews.

I debuten blev det drygt 19 minuters speltid enligt den officiella statistiken.

– Det var skitkul att komma ut och lira. Det är det man har väntat på ett tag nu, så konditionen fick sig en liten chock men det var bra att komma in i det direkt, säger han.

LÄS MER: Spaningar TIK–KIK: "Inte det uppträdandet KIK behöver i det här läget" 

Kristoffer Gunnarsson var med och spelade JVM vintern 2016. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Gunnarsson spelade sin juniorhockey i Frölundas organisation och kom fram som en fysisk defensiv back som inte bjöd på några fräna finter utan stod för ett enkelt och resolut spel, vilket också tog honom till ett JVM för Sverige, och han fick debutera i SHL för Frölunda redan säsongen 2015–16 och fick sedan ett tvåårigt kontrakt med klubben. 

Under de två åren blev det 56 SHL-matcher för Gunnarsson som också lånades ut till Oskarshamn i allsvenskan och under förra säsongen blev han utlånad till Linköping.

Någon stor roll fick han däremot inte och han valde därför att ta steget ned till allsvenskan.

Men i Mora fick han inte heller den roll och förtroende han önskat, vilket gjorde att han inte var sen att nappa på att gå med på en utlåning till Kristianstad.

– Det har varit ganska turbulent under den här säsongen hittills så det är äntligen skönt att komma till ett ställe med nya möjligheter, men samtidigt är det tuff konkurrens här också så det gäller att verkligen prestera. Men ny miljö blir nog nyttigt för mig, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)