HockeyNews
PLUS

Spaningar TIK–KIK: "Inte det uppträdandet KIK behöver i det här läget"

(12176) Timrå
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 22 januari 2020

FacebookXWhatsApp
Mail

TIMRÅ. Det blev på nytt en jämn tillställning resultatmässigt mellan Timrå och Kristianstad – denna gång med Timrå som vinnare.
Här är spaningarna HockeyNews.se:s Alexander Nillsson gjorde under matchen.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Det går fort i hockey och livet

Åren flyger fram. Något som blev tydlig inför nedsläpp ikväll då Jonathan Dahlén hyllades för att han passerat 200 matcher i Timråtröjan. Redan säsongen 2014–15 debuterade han i klubbens representationslag och jag minns en bild jag tog på honom när han gjorde sitt första seniormål, ett mål han gjorde på hemmaplan. Det har hänt en del sedan den kvällen. Dahlén har sedan dess har han vuxit ut till en av publikens absolut största favoriter det senaste decenniet och har nu gjort 208 poäng på 203 matcher för klubben. 

Slagskottens afton

Det är ofta man ser snabba handledsskott leda till mål i dagens hockey där spelarna utnyttjar svikten i klubborna till max. I NHK Arena kände hemmalaget dagen till ära för att plocka fram det klassiska slagskottet. Jonathan Dahlén nöp till direkt för 1–1 i slutet av första perioden och i spel fem mot tre i andra perioden ville inte Albin Lundin vara sämre. Framspelad av Marcus Hardegård, precis som Dahlén, skickade han iväg en projektil som landade i ena krysset. Läckert värre.

Vart är spelet, KIK?

Nykomlingen Kristianstad ställde till det för många lag under de första månaderna av säsongen, men från och med slutet av november har det dumpats en gruslast i maskineriet. Poängen uteblir och det egna spelet går inte alls att känna igen. Mot Timrå var man passiva och hade svårt att få till något konstruktivt eget spel, inte ens när de fick chansen i numerärt överläge lyckades de få till särskilt bra offensiv. Det är alltid lättare att vara destruktiv än kreativ, men det kommer inte bli många mer poäng om de fortsätter spela såhär. Något måste göras för att få in energi i nykomlingen. Samtidigt drog tränaren Mikael Gath på sig ett matchstraff för abuse of officials i slutet av matchen – inte det uppträdandet laget mår bra av i detta läge.

Otäcka smällar mot huvudet – igen

Timrå har haft sin beskärda del av hjärnskakningar den här säsongen och ikväll kan man ha åkt på en ny. Tidigare har Linus Nässén, Jakob Ragnarsson och Jens Lööke alla varit borta från spel på grund av hjärnskakning och nu kan Marcus Hardegård vara senaste namnet att skrivas in på listan. I andra perioden fick backen en armbåge i huvudet i en närkamp med KIK:s Gustav Villman Borvik när denne försökte ta sig förbi på kanten. Hardegård blev liggandes på isen en stund innan han leddes rakt ut i omklädningsrummet. I tredje perioden fick Timråforwarden Johan Lindholm även han en armbåge i ansiktet som ledde till att Fredrik Hansson fick matchstraff. Lindblom återkom senare till spel igen.

Lovande start för SHL-förvärvet

Erik Walli Walterholm fick inte den speltid han önskade i Djurgården och anslöt till Timrå i förra veckan. Han berättade då för HockeyNews.se att han ville få fart på sitt offensiva spel som han tyckt att han gått miste om sedan han kom upp på seniornivå. Och nog har han han fått fart på den offensiva produktionen. Walli Walterholm står nu noterad för tre matcher i Timråtröjan och har på dessa samlat ihop fyra assistpoäng. Det är än så länge tidigt i sejouren, men starten i Timrå har varit lovande.

Timrå IK–Kristianstads IK 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

Mål, TIK: Jonathan Dahlén, Albin Lundin
Mål, KIK: Ryan Bourbonnais

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)