HockeyNews
PLUS

Rögle intresserade av att knyta åt sig duon: ”Visade att de kan spela i SHL”

(11962) Rögle
Bildbyrån

Publicerad: 9 januari 2020

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Gustav Olhaver och Johan Lundgren har lånats in från HockeyAllsvenskan under säsongen. Nu är Rögle intresserade av duon även i ett längre perspektiv.
– Jag tycker att de gjorde ett bra jobb och vi kommer att värdera vårt lag och var de står, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Trots att Rögles skadeläge blivit allt mer prekärt den senaste tiden har sportchefen Chris Abbott suttit lugn på sportchefsstolen, bortsett från att han lånat in återvändarna Gustav Olhaver och Johan Lundgren från allsvenskan. 

Och inte heller inom den närmaste framtiden väntas Rögle göra klart med något nyförvärv. 

– Vi har inget nära i nuläget. Vi har gjort ett bra arbete och fått tillbaka några av de skadade spelarna. Sen är jag väldigt tacksam för att vi har en så bra relation med Tingsryd och Kristianstad som låtit oss låna deras spelare, säger han. 

Johan Lundgren har lånats in från Kristianstad under tre matcher och Tingsryds Gustav Olhaver gjorde en match mot Djurgården efter jul. Chris Abbott menar att de stärkta samarbetena med klubbarna i närområdet öppnar broar även framöver. 

– Det finns möjligheter att låna de fler gånger. Både Gustav (Olhaver) och Johan (Lundgren) gjorde ett fantastiskt jobb med att komma in och hjälpa vårt lag. De visade att de kan spela i SHL, och det var väldigt kul att se eftersom det är två spelare som är fostrade här. Jag är väldigt imponerad hur de anpassade sig till det höga tempot och de skickligare spelarna, säger han. 

Är ni intresserade av dem även i ett längre perspektiv?

– Ja, så klart. Jag tycker att de gjorde ett bra jobb och vi kommer att värdera vårt lag och var de står. Kanske får vi chans att jobba med dem, men om det blir redan i år, nästa år eller under kommande år får vi se. 

Johan Lundgren kan få göra fler framträdanden i Rögletröjan framöver. Foto: Bildbyrån

Rögles sportchef skannar av marknaden för eventuella nyförvärv dagligen, men menar att utbudet är tunt för tillfället. 

– Det finns inte jättemånga spelare lediga som skulle tillföra oss någonting. Men det är många lag som kollar sina laguppställningar nu och det kan bli spelare lediga från flera ligor när lagen som inte har något att spela för väljer att göra sig av med spelare. Jag tror att det kommer att lossna innan deadline, säger han. 

Vilken position prioriterar du?

– Det beror så klart på skadorna. Förhoppningsvis kommer både Niklas (Hansson) och Èric (Gélinas) tillbaka inom kort. Jag tycker att vi spelar väldigt bra defensivt, så jag skulle säga att vi letar mer på forwardssidan, vi vill bli djupare där. 

Planen är fortfarande att få in något inför deadline?

– Jag kommer inte prata om det. Vi är väldigt glada över att ha tillbaka spelare från skador och ser fram emot att få tillbaka flera även den kommande tiden. Men det är klart, om rätt spelare blir ledig tror jag alla lag är intresserade. 

Inom den närmaste tiden kan Rögle få tillbaka både Mattias Sjögren och Adam Edström i spel. 

– Mattias (Sjögren) är tillbaka och kör, inte i full träning men snart. Adam (Edström) går framåt, jag tror att han kan vara tillbaka i träning i nästa vecka, säger han. 

Backarna Éric Gélinas och Niklas Hansson har fortsatt en bit kvar, liksom Nick Sörensen som lider av sviterna från en hjärnskakning.

– Vi är hoppfulla om att Nick (Sörensen) ska ta steg framåt, säger sportchefen. 

Kommer han att spela mer i år?

– Det är för svårt att säga, men det är så klart det vi hoppas på. Konsekvenser av hjärnskakningar är svåra att hantera och det är väldigt svårt att säga när han ska vara tillbaka. Det viktigaste är att han kommer tillbaka och mår bra. 

I kväll ställs Rögle mot tabellelvan Brynäs och Chris Abbott hoppas att laget ska fortsätta på den inslagna vägen. 

– Vi har tagit stora steg efter jul och jag är väldigt nöjd med hur vi utvecklas. Det blir tuffare och tuffare att ta poäng, så vi får se om vi tar lika många poäng här framöver, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!