HockeyNews
PLUS

Supertalangen stoppas från spel i Karlskrona – anmäldes av konkurrent

(11211) Elmer Söderblom
Bildbyrån

Publicerad: 29 november 2019

FacebookXWhatsApp

Karlskrona HK drar tillbaka lånet av Frölundas supertalang Elmer Söderblom. Detta efter att ha misstolkat regelverket gällande lån av spelare från SHL.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

I veckan meddelade Karlskrona HK att man hade lånat in Elmer Söderblom från SHL-giganten Frölunda. Den storväxte 18-åringen gjorde SHL-debut förra helgen när Frölunda vann mot Linköping på bortais. 

Tanken var att Söderblom skulle vara utlånad till Karlskrona till mitten av december. Men nu blir det inte så.

Detta eftersom Karlskrona HK redan hade lånat in tre spelare från SHL under säsongen, Samuel Solem (Brynäs) och Linus Cronholm (Malmö Redhawks). Dessutom har man tidigare under säsongen lånat in Nils Åman från Leksands J20-elitlag. 

Därmed stoppas Söderblom från spel i Karlskrona, enligt den överenskommelse som finns mellan klubbarna i Hockeyallsvenskan . 

 Det finns i avtalet mellan SHL och HockeyAllsvenskan fastställt att vi får låna in 2 plus 1 spelare från SHL. Vår tolkning är att detta avser seniorspelare från SHL och inte spelare från juniorserien. Regelverket är otydligt och därför avvaktar vi i just det här fallet för att ligan ska vara överens i frågan. Från KHK:s sida har vi agerat med övertygelsen att det här har varit inom ramarna för det avtal som finns – men eftersom en seriekollega har uppmärksammat oss, och de andra klubbarna, så vill vi naturligtvis att detta klargörs så vi följer den överenskommelse som finns. I dagsläget har vi därför inte gjort en överträdelse oavsett om detta tillämpas på juniorspelare utan A-kontrakt, säger Karlskronas klubbchef Per Rosenqvist i ett uttalande på klubbens hemsida.

Mer KHK: Backen Dylan Zink, som var tänkt som en toppback lämnar klubben. KHK och Zink har gemensamt kommit överens om att bryta kontraktet. Det blev två poäng på 20 allsvenska matcher för 27-åringen, som förra säsongen noterades för 36 poäng (5+31) på 48 matcher i norska Sparta Sarpsborg. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)