HockeyNews
PLUS

Stjärnduon fortsätter vara lagkamrater

Ryfors Tambellini
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Backen Samuel Jonsson och forwardsduon Simon Ryfors och Adam Tambellini lämnar Rögle.
Två av dem kommer även fortsättningsvis att vara lagkamrater.

Det är forwardsduon Simon Ryfors och Adam Tambellini som är klar för spel i Davos. Ryfors och Tambellini, som har varit kedjekamrater i Rögle under säsongen, har skrivit på var sitt tvåårskontrakt med den klassiska schweiziska klubben.
– Simon är en komplett tvåvägscenter, en regissör som med sin fart och sin spelintelligens kan leda och bära en kedja, säger Davos general manager Jan Alston till klubbens hemsida.

Davos ord om Tambellini

29-årige Tambellini har spelat fyra säsonger för Rögle och kom till Ängelholmsklubben efter en supersäsong i Hockeyallsvenskan med Modo.
– Det är känt att Adam kan göra mål. Men inte nog med det, han kommer att kunna hjälpa laget i många olika spelsituationer. Precis som Ryfors kan Tambellini användas i center- och ytterpositioner och anses vara både en hårt checkande spelare och en stark defensiv spelare, säger Alston.

Davos tappar till SHL

Davos har tappat backen Dominik Egli tlll Frölunda, centern Dennis Rasmussen till Växjö och landslagsforwarden Leon Bristedt som är aktuell för en återkomst till Rögle.

Samuel Jonsson lämnar Rögle

Inte heller backen Samuel Jonsson kommer att spela i Rögle nästa säsong.
– Vi har kommit överens med Samuel i samförstånd om att avbryta kontraktet nu för att ge honom möjlighet att få en större roll och ta nästa steg i sin karriär på annat håll. Samuel har spelat i Rögle under hela sin karriär och kommer alltid vara grön och vit. Vi önskar honom all lycka till i framtiden. Jag vill också tacka honom än en gång för hans otroliga engagemang och för sin roll som förebild i den här klubben, säger Rögle sportchef Hampus Sjöström till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!