HockeyNews
PLUS

Buffalo och Tampa hyllar Stockholmstrippen

(10882) Jon Cooper
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 11 november 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Träningstid och tid att umgås. Det var två faktorer båda coacher för Buffalo och Tampa lyfte fram efter NHL-matcherna i Globen. Senare i veckan är de tillbaks i NHL-vardagen igen.

På söndagen lämnade Buffalo och Tampa Stockholm.
Buffalo möter Carolina hemma på fredag. Samma dag tar Tampa emot New York Rangers.

Efter utflykten till Stockholm för två matcher är snart spelarna och ledarna i de två lagen tillbaka i vardagen igen.

Buffalo coach Ralph Krüger tackade Stockholm för hur de hade blivit mottagna och fortsatte:

- Allt var outstanding förutom resultaten.

- Vi kommer under säsongen att se tillbaka på de här dagarna och tänka på hur trevligt det var. Vi kommer definitivt att stärkas av vad vi har upplevt här.


Nedåtgående spiral

Efter en stark start på säsongen har Buffalo hamnat i en nedåtgående spiral matcherna före Stockholm.

– Vi har varit för ojämna. När dipparna kommer är de för djupa och det har varit delar i vårt spela som helt har spårat ur. Det har blivit tydligt de senaste matcherna och det är det vi har försökt att jobba med, säger Krüger vad laget jobbat med i Stockholm.

– Många gånger har det varit brist på tålamod som försatt oss i de här situationerna och gett motståndarna fördel. Vi måste ha tålamod med att det står 0–0 och invänta våra chanser. Det var vi bättre på i början av säsongen.


"Vi lär oss"

Krüger klagade också på sämre special teams och för lite närvaro framför Tampas mål i de två matcherna laget förlorade.

– Men vi är i en period nu där vi lär oss spela mot ligans bra lag. Gör man misstag mot Tampa får man betala för det, men i delar av matcherna fem mot fem har vi skapat mer och mer under de här matcherna. Det är det vi bygger vidare på nu.

Närmast mot Carolina alltså.

Buffalos huvudtränare, Ralph Krüger var nöjd med lagets insats i fem mot fem men betonade att det måste krävas mer för att vinna mot Tampa. FOTO: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån



För Jon Coopers Tampa har säsongen hittills inte levt upp till de högst ställda förväntningarna. Fattas bara när laget tangerade segerrekordet 62 matcher förra säsongen.

Men Cooper har varit lugn och hela tiden påpekat att laget ligger på tillräckligt med poäng i snitt för att ta sig till slutspel. Så länge de gör det är han inte orolig.

Svårt jämföra med i fjol

Ändå finns det en rad delar i Tampas spel han vet måste bli bättre och han har sett en klar positiv trend efter all träning senaste veckan i Globen.

– Det är också svårt att jämföra med förra säsongen. Då var det säkert många matcher vi inte var värda att vinna, som vi vann. Hittills i år har vi vunnit de vi ska vinna och förlora några vi förmodligen inte skulle förlorat. Vi är på spåret som ska ta oss till slutspel. Så länge vi är det är jag nöjd.

En del spelare har sett trippen hit som en omstart, ser du det så också?

– Ja, det tycker jag. Det är ett test för oss, men också ett tillfälle där man kan lägga saker och ting bakom sig. När man tänker att det var en vecka sedan vi var i New York känns det inte så. Snarare som en månad sedan. På så vis är det en omstart.

Söka identitet

Det har testats mycket vad gäller kedjekombinationer och backpar i Tampa så här långt. Ett sökande efter identitet om man så vill.

Där tycker Cooper Stockholmsveckan blev viktig.

– Vi har växt som lag den här veckan. Inget snack om det. 

– Jag har gillar mycket av det jag sett. Att döda utvisningar är fortfarande något vi måste jobba med, men powerplay har fungerat bra. Det är viktigt. Det hjälper en vinna matcher.

Tampas coach betonade också vikten för hela laget av succén som fjärdekedjan, eller som han kallar dem Paquettes kedja, hade speciellt i andra matchen.


Hedmans resa

Jon Cooper delade också med sig tankarna om hur han sett Victor Hedmans lycka den här veckan.

– Måste varit en fantastisk resa för honom efter att ha spelat så länge i Nordamerika och nu få komma hem och spela. Det gäller också att hålla alla känslorna i schack när han vill visa hur stolt han är.

Nu är det dags för ett nytt uppehåll några dagar där spelarna ska komma hem och starta om igen. För Tampa har säsongen inletts med väldigt mycket resande och blott fyra hemmamatcher så här långt.

– Det jag mest tänker på är den vila vi behöver nu. Känns som spelarna mest kommer att sova de kommande tre dagarna, avslutade Jon Cooper.

LÄS MER: Puckar från poolkanten: Tampa-fans och halv miljon kronor till Stockholm

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)