HockeyNews
PLUS

"Första dagen jag får känna mig som ett hockeyproffs"

(2101) Hockeyettan
Montage

Publicerad: 27 september 2019

FacebookXWhatsApp

Tranåsbacken Fredrik Lindström lånas in av Västervik i helgen. För första gången får poängbacken chansen att visa upp sig på allsvensk nivå.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Röster har höjts under flera säsonger. "Fredrik Lindström borde spela i allsvenskan". Men den nu 25-årige backen, som har producerat rikligt med poäng i Hockeyettan de senaste säsongerna, har blivit kvar i divisionen.

Men nu har en lucka till Hockeyallsvenskan öppnats. När allsvenska Västervik fick backproblem kom frågan till Tranås och Fredrik Lindström.

Den spelskicklige backen tvekade inte en sekund och ansluter till Västervik för att vara med i matcherna mot Kristianstad (fredag) och Vita Hästen (söndag).

 Det ska bli jäkligt kul, jag vill verkligen ta nästa steg i min karriär. Jag hoppas att det blir en bra helg och att det ger ringar på vattnet. Jag har fått ledigt från jobbet (elevassistent på en gymnasieskola i Tranås) och är med på värvningen i morgon (läs fredag). Det är första dagen jag får känna mig som ett hockeyproffs, säger Fredrik Lindström till HockeyNews.se och skrattar.

Västervik är ingen ny bekantskap för Fredrik Lindström. Säsongen 2014/2015 spelade han i föreningen som då tog sig till kvalserien till allsvenskan. Då som nu heter tränaren Mattias Karlin.

 Jag var där under mitt första seniorår. Jag trivdes väldigt bra då och de vet var de får ut av mig, säger Lindström.

Debuten i allsvenskan lär alltså ske under fredagskvällen mot Kristianstad.

 Det pirrar lite extra i magen då det är det här man kämpar för. Jag har mött Kristianstad flera gånger i ettan och det är en rolig motståndare, säger Fredrik Lindström.

DANIEL GROZDANOVSKI

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!