HockeyNews
PLUS

Toppbacken lämnar – klubben kunde inte fixa jobb: "Har misslyckats"

(10361) Alaasari/Fransson
Bildbyrån/Staylive

Publicerad: 16 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Backresen Jesper Alasaari har gjort sin sista match för Tranås AIF i Hockeyettan södra. I alla fall för den här sejouren. Efter att klubben inte lyckats lösa jobb åt Alasaari har 23-åringen bestämt sig för att bryta krontraktet.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det var i söndags kväll som Jesper Alasaari hade möte med Tranås AIF:s sportchef/klubbchef Stefan Fransson.

Ett möte som överrumplade Fransson. 23-årige Jesper Alasaari hade bestämt sig för att lämna klubben och flytta hem till Karlskoga.

Anledningen?

Föreningen hade inte lyckats lösa ett arbete åt backen.

– Jag blev faktiskt lite ställd och det kom lite som av en chock. Men det är individer det handlar om och det får man ta hänsyn till. Jag har misslyckats med att hitta ett jobb åt honom. Och det är jäkligt tufft. Det fanns tyvärr ingen öppning på det jobbet han hade när han kom i fjol. Jag har verkligen försökt med allt, men jag har inget trollspö. Det är en del företag som varslar i stan och snacket om en kommande lågkonjunktur har nog skapat en del oro bland arbetsgivarna, säger Stefan Fransson till HockeyNews.se.

Mer bakgrund till det som har hänt är att Jesper Alassari anslöt till Tranås i samband med starten av Allettan i vintras. Värmlänningen var med på hela resan till kvalserien. Efter säsongen flyttade han hem, men anslöt till Tranås i augusti, lagom till att laget skulle gå på is. Då fann det inget ledigt jobb på arbetsplatsen Alasaari var på före sommaren.

Under inledningen av säsongen har Alasaari arbetat en del på förskola via vikarie-pool, men det har inte blivit tillräckligt många timmar.

– Det är klart att en kille funderar rätt mycket på hur man ska lösa vardagen om man har så många timmar över. Det är oerhört tufft. Att han lämnar på det här sättet är oerhört tragiskt, jag har helt enkelt inte lyckats. Men jag vill ha sagt att vi skiljs åt i samförstånd.

Det gick inte att övertala honom att stanna?
 Det känns som att han har grubblat på det här länge. Jesper hade redan bestämt sig och det fanns ingen möjlighet att rätta till det.

Jesper Alasaari har redan flyttat hem till Karlskoga och ska, enligt Stefan Fransson, vara klar för en återkomst i Karlskogaklubben HC Flyers. Enligt Tranåsledaren väntas backen göra comeback redan under onsdagskvällen då Flyers möter Åmål i Nobelhallen.

– Jag hoppas verkligen att han verkligen får något bra i Flyers och får tillbaka det han har saknat.

För egen del – är ni på backjakt?

– Nej, jag letar inte aktivt, även om man alltid har koll på marknaden. Vi har åtta bra backar i laget och sitter inte i skiten. Jag känner inte att vi blir jätteförsvagade bara för att Jesper lämnar.

Tranås AIF, som ligger på en sjätteplats i Hockeyettan södra, möter tabelljumbon Tyringe på hemmais på onsdagskvällen.

Fotnot: HockeyNews.se har varit i sms-kontakt med Jesper Alasaari, men inte lyckats få någon kommentar.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!