HockeyNews
PLUS

Strömwall är en drömvärvning för LHC: "Självklart har vi en kontakt"

(24831) Malte Strömwall
Bildbyrån

Publicerad: 1 juni 2023

FacebookXWhatsApp
Linköping har inte gett upp hoppet om den vasse målskytten Malte Strömwall, 28. Den senaste säsongen gjorde han över 50 poäng i AHL.
– Självklart har vi en kontakt med honom, säger LHC:s sportchef Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

LHC:s säsong i SHL blev en missräkning med missat SM-slutspel och en tolfteplats i tabellen.

Under våren har östgötarna värvat bland annat Färjestadscentern Remi Elie för att kunna ta de sista kliven till SM-slutspel. Och ytterligare en toppforward ska in i lagbygget.

– Det är 13 forwards idag så det är en forward vi tittar på. Man kan önska det ena eller det andra, sedan ska det passa in också. Vi har inget spår vi jagar speciellt här och nu. Dels är det lite ekonomi i det, dels är det vad som finns ledigt där ute, säger LHC:s sportchef Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

Den landslagsmeriterade högerskytten Malte Strömwall finns på önskelistan, eller en spelare av hans kvalitet. Strömwall har ett förflutet i Linköping som junior. Den senaste säsongen spelade han för NHL-klubben Carolinas farmarlag Chicago Wolves för vilka han producerade 51 poäng (18 mål, 33 assist) på 68 AHL-matcher.

LÄS MERSHL-lista: HockeyNews.se rankar de 20 bästa värvningarna

LHC:s sportchef Peter Jakobsson döljer inte sitt intresse för Malte Strömwall.

– Vad ska vi säga, kontakten och närheten och han har varit i Linköping tidigare. Självklart har vi en kontakt med honom.

Jakobsson fortsätter:

– Det är klart att vi skulle vilja se att han spelar här. Nu vet jag att han är sugen på att göra andra saker först och främst. Men det är klart, att dörren är öppen än så länge för en sån typ av spelare.

Malte Strömwall har gjort tre säsonger i Nordamerika, både i New York Rangers organisation och i Carolinas, och kan tänka sig en fortsättning.

LÄS MERKlart: Backen återvänder till Sverige – skriver på för Färjestad

– Så är min känsla, sedan får han väl svara på det själv.

Linköping vill komplettera sin trupp och helst med en målgörare.

– Det ska bli väldigt rätt. Det kanske inte är någon sådan ledig och då får man ändra fot och titta på en annan typ. Det är klart att det ska rättas in i ekonomiledet också. Det är ingen brådska och det känns rätt tryggt med de 13 vi har.

Samtidigt konstaterar han:

– Det är klart, när vi går in den 1 augusti så känns det kanske skönt att vara 14 forwards, eller i alla fall en bit in i augusti och september, för det vet vi att det kommer skador och det kommer sjukdomar och det är lite juniorlandslag och JVM på vissa händer och fötter.

VM-feber – Hockeynews gratis första månaden: 0 kr (värde 69kr) Skaffa Hockeynews PLUS