Klart: Backen återvänder till Sverige – skriver på för Färjestad

1 juni 2023

Backen Carl Dahlström är klar för spel i Färjestad BK de kommande tre åren, det meddelar klubben på sin hemsida

– Det känns ändå som att det är något riktigt bra på gång, säger han. Carl Dahlström kommer senast från Toronto Maple Leafs farmarlag i AHL, Toronto Marlies, där han under senaste säsongen noterades för åtta matcher och ett assist. Säsongen blev delvis förstörd av skador. Nu står det alltså klart att den tidigare Linköpingsspelaren återvänder till Sverige, men denna gång blir det Färjestad BK.

– Jag ska komma in och bidra med mitt spel som har tagit mig hit, framförallt stabilt bakåt, säger han till klubbens hemsida. 

Den 28-åriga backen är tydlig med att det är det defensiva spelet som har tagit honom dit han är idag, något han utvecklat under tiden i Nordamerika, men att han också vill bidra offensivt.

– Jag har vissa säsonger fått lite mer fria tyglar framåt och då har det gått lite bättre poängmässigt. Men det är väl framförallt defensiven som har tagit mig dit jag är idag, säger han. 

Sportdirektören Rickard Wallin tror att Dahlström kan bidra med erfarenhet och tyngd i det defensiva spelet, och tror att det är en toppback som återvänder till SHL.

– Han har en väldigt fin skridskoåkning för att ha en så pass stor kropp och fin spelförståelse som gör att han är duktig på att spela sig ur egen zon. Han har också samlat på sig en hel del erfarenhet i Nordamerika, säger han. 

Senast Carl Dahlström spelade i Sverige representerade han Linköping under säsongen 2015-16 och har efter detta, utöver AHL-erfarenhet, meriter från NHL-klubbar som Chicago Blackhawks, Winnipeg Jets och Toronto Maple Leafs.