HockeyNews

Säsongen är över för Färjestadsbacken – ingen hockey på 16 månader

(21509) Mikael Wikstrand/Färjestad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 6 februari 2023

Färjestads skadeförföljde stjärnback Mikael Wikstrand, 29, har inte spelat sedan i SM-finalen i maj förra året.
Och nu står det klart att det inte blir någon comeback alls den här säsongen.

Mikael Wikstrand var med och vann SM-guld med Färjestad 2022. Men på grund av en knäskada i slutspelet kunde han bara spela sporadiskt. I somras genomgick han en knäoperation och har tillbringat hösten med rehabträning i hopp om att bli spelklar.

Men på grund av problem med operationen som har upptäckts i efterhand kommer det inte att bli någon hockey med Färjestad den här säsongen. Istället blir det ny operation för Wikstrand som var med och vann VM-guld med Tre Kronor 2018.

– Vi är inte oroliga för att han ska bli återställd och vara med från starten av nästa säsong, säger Färjestads medicinskt ansvarige Mattias Hell till Värmlands Folkblad.

LÄS MERNHL:s förslag: World Cup 2025 – bara månaderna före VM i Sverige

Från maj 2022 till september 2023 är det 16 månader och det är lång tid utan hockey för backkuggen Wikstrand.

Färjestad har varit tungt skadedrabbat. Backen Anton Berglund är korsbandsskadad och försvarskollegan Jens Westin lider av sviter efter en hjärnskakning och har inte varit nära spel. Centern Remi Elie har ytterligare sex veckor kvar innan han kan återvända till spel efter en knäskada.

För backen Max Lindroth och forwardsduon Henrik Björklund och Per Åslund finns det bättre utsikter. Åslund ska vara tillbaka i full träning under tisdagen och väntas vara klar för comeback efter landslagsuppehållet den 14 februari då Färjestad möter Malmö. Björklund har inte spelat sedan slutet av oktober på grund av en hjärnskakning.

– Han har försökt trappa upp den senaste tiden och det har gått åt rätt håll på slutet. Han är på is lite nu och ska vara på is med juniorlaget i veckan. Vi får se hur det går, säger Färjestads huvudtränare Tomas Mitell till Nya Wermlandstidningen.