HockeyNews

Sämst i powerplay – nu tar Södertälje ny sats: "För enkelspårigt"

(24834) Albert Sjöberg Södertälje
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 5 oktober 2022

Tre matcher, men inga mål i powerplay trots tolv försök och över 26 minuter i numerära överlägen.
Nu gör Södertälje om sitt powerplay.
– Det har varit lite för enkelspårigt tycker vi, säger SSK-coachen Magnus Bogren till HockeyNews.se.

Södertälje skakade om Djurgården i mötet i fredags, men föll med 4–1 hemma i Scaniarinken. En stor anledning till förlusten var special teams. I början av den tredje perioden vid underläge med 2–1 fick Djurgårdens Tim Söderlund fem minuters utvisning och matchstraff. SSK försökte i powerplay men närmare än ett ribbskott av Linus Videll kom man inte en kvittering. Och då fick Södertälje även spela i fem mot tre.

Det finns frågetecken för Videll inför onsdagens möte med Vita Hästen och han har inte tränat i powerplay med övriga laget på grund av en skadekänning.

– Vi kommer att göra lite förändringar. Vi ändrar i båda uppställningarna och försöker spela lite annorlunda också, säger SSK-coachen Magnus Bogren till HockeyNews.se.

Faktum är att SSK inte har gjort något mål i sina tre allsvenska matcher mot Östersund, Västervik och Djurgården trots tolv möjligheter och 26:39 i powerplay.

– Vi är för dåliga. Det är inte svårare analyserat än så. Så enkelt är det ibland, sa Emil Alba till HockeyNews.se efter förlusten mot Djurgården.

Enligt Länstidningen har Alba fått vara med och träna powerplay inför mötet med Vita Hästen och även Ludvig Jansson. Däremot har Albin Carlson och skadade Linus Videll bytts ut. Återstår att se hur länge Videll blir borta.

LÄS MERFrågetecken för välmeriterade SSK-duon – så är statusen

– Vi känner att vi få mer hot än vad vi har haft. Det har varit lite för enkelspårigt tycker vi. Det gick bra på försäsongen, men har inte fått det riktigt att lossna. Vi känner att vi behöver göra nånting för att inte vara så förutsägbara som jag kanske tycker att vi har varit. Det är väl mest det, säger Magnus Bogren.

SSK-tränaren tillbringade tisdagskvällen med att titta på Kristianstad-Djurgården, men även med lite CHL-hockey. Hockeyallsvenskan har bjudit på en hel del skrällar inledningsvis.

– Det är många konstiga resultat. Jag blev också förvånad av Västerås-Modo (1–7). Men det är så, när man inte har dagen. Det är det som är det jobbiga som ledare i den här ligan, men det är också det charmiga med den här ligan, hehe. Allt kan verkligen hända, säger Magnus Bogren.