Frågetecken för välmeriterade SSK-duon – så är statusen

4 oktober 2022
Södertäljes SHL-meriterade duo Linus Videll och Filiph Engsund fick smällar i 4–1-förlusten mot sitt förra lag Djurgården.
Men en av dem har nu gett klartecken till spel mot Vita Hästen.

Det blev en jobbig match för Linus Videll och Filiph Engsund när de mötte sitt före detta lag Djurgården i Scaniarinken i fredags. Inte nog med att det blev stryk med 4–1. Engsund klev av och bröt matchen efter ett skott på benet. Videll fick också några rejäla törnar och har inte kunnat träna ordentligt med SSK sedan dess.

– Det är väl lite dag för dag fortfarande med Linus. Så vi får se imorgon när vi samlas på förmiddagen så tar vi beslut då. Engsund spelar imorgon, säger Södertäljes huvudcoach Magnus Bogren till HockeyNews.se.

Vill det sig väl kan både Videll och Engsund vara med mot Vita Hästen, som hittills har noll poäng i Hockeyallsvenskan inför mötet i Scaniarinken.

– Båda två fick lite smällar där. Det finns chans att båda spelar imorgon. Filiph kommer att spela. Linus är ett litet frågetecken fortfarande, säger Bogren.

LÄS MEREuropakollen: Här är svenskarna som är i topp i sina ligor

Talangerna Alex Ciernik (ombytt mot Djurgården) och Leon Wallner står på tur, men där finns det också skavanker som stör.

– Både Leon Wallner och Alex Ciernik är lite frågetecken och kan inte någon av dem lyfter vi upp en junior. Det är inte konstigare än så. Det finns många duktiga underifrån, så det är lugnt, säger Magnus Bogren.

Målvakten Fredrik Bergvik har inte funnits med i SSK:s lag i inledningen, men har gett klartecken till spel om han blir kallad.

– Han är tillbaka hundra procent nu och kommer att vara ombytt imorgon så det är skönt, säger Bogren.