HockeyNews

Örebrobacken aktuell för NHL

(7268) Nick Ebert-redigerad
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 13 mars 2019

Nick Ebert har gjort stor succé i SHL hos Örebro och är en av ligans bästa målskyttar bland backarna.
Och nu finns det NHL-intresse för den hårdskjutande backen.

SHL presenteras av ATG Sport

Det är NHL-klubben Vegas, som enligt uppgift till HockeyNews.se, visar intresse för Örebros amerikanske stjärnback Nick Ebert.

Den 24-årige högerskytten har smällt in elva mål och 33 poäng på sina 48 SHL-matcher den här säsongen vilket ger en fjärdeplats i backarnas poängliga.

Nick Ebert har blivit publikfavorit i Örebro med sitt tunga skott och sina många mål. Nu ska NHL-klubben Vegas vara intresserat av honom. Foto: Bildbyrån.

Ebert draftades i sjunderundan 2012 av NHL-klubben Los Angeles, men nu är det alltså Vegas Golden Knights som har ringat in Nick Ebert som en tänkbar värvning till nästa säsong.

LÄS MER: Ebert hoppas på NHL: ”Ett väldigt bra år”

I en intervju med HockeyNews.se den 13 februari så gjorde han inte direkt någon hemlighet av att NHL är det stora målet:

– Det är nog ett mål för alla hockeyspelare. Jag säger inte att jag har den möjligheten, men jag hoppas det. Efter det jag gjort här i år hoppas jag att någon är intresserad. Om inte, så får jag åka tillbaka hit igen och försöka återupprepa succén och bli ännu bättre. Jag fortsätter att utvecklas varje år, det känns inte som jag nått min fulla potential än.

Nick Ebert har spelat tre säsonger i farmarligan AHL med Manchester Monarchs, Ontario Reign och Texas Stars.

I SHL har han kontrakt med Örebro över nästa säsong också.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL