HockeyNews

Modo redo för Mora i semifinal: "Vi har en bra känsla i gruppen"

(27272) David Bernhardt Modo
Andreas Sandström/Bildbyrån

Publicerad: 30 mars 2023

STOCKHOLM. Modo vann serien och slog ut AIK i kvartsfinalen.
Örnsköldsvikslaget har nu valt Mora i den allsvenska semifinalen.
– Vi är redo för alla motstånd och vi har en bra känsla i gruppen, säger Modobacken David Bernhardt till HockeyNews.se.

Serietian AIK spjärnade emot rejält mot serievinnande Modo i den allsvenska kvartsfinalen. Stockholmslaget lyckades vinna en match i Övik och pressade Modo i den sjätte matchen på Hovet där det var ett enormt publiktryck.

– Det är skönt att vi vann. AIK var ett tufft motstånd. Vi hade problem med dem och de var stora och starka och gick mycket på kropp, säger Modobacken David Bernhardt, 25, som prickade in två av målen i 4–2-vinsten.

Men AIK spelade inte… fult?

– Nej, det tycker jag inte. Det var några situationer som kanske var onödiga, men det är sånt som händer i playoff. Det är bara kul att vara där ute, säger Bernhardt.

Den SHL-meriterade stockholmaren gjorde 19 mål i grundserien och har följt upp med sex mål på sex slutspelsmatcher. Med det leder han skytteligan i det allsvenska slutspelet.

– Jag hade några turmål. Skönt att de också går in… säger han blygsamt.

Som lag har Modo ett par nivåer till, vilket aldrig riktigt framkom mot AIK.

– Vi har mer i oss, men det är som sagt ett tufft motstånd. Jag vet inte om folk trodde att det skulle bli enklare, men vi var inställda på en tuff serie, och det blev det också.

LÄS MERMorahjälten inför Modo: "Vi har alltid varit underdogs, men kom ändå trea"

David Bernhardt fortsätter:

– Vi har perioder där vi inte spelar bra och vi vill ha 60 bra minuter varje match. Det är det man strävar efter och maxkapaciteten har vi inte hittat än (mot AIK).

Modo har valt att möta Mora i semifinal och det finns ett par dagar till förberedelser, träning och vila. Då passar David Bernhardt på att få sig ännu mer hockey till livs.

– Ja, det är alltid kul att kolla hockey. Jag följer väl både allsvenskan och SHL. Det är mycket roligt där. Det är de här tiderna som är så jäkla roliga på året. När man är hemma är man, inte supporter, men tittare och jag har koll på det.

När kopplar du bort hockeyn då?

– Det är väl mellan lunch till middag. Man kopplar bort sin egen hockey sedan är det alltid kul att kolla andra matcher och lära sig och se vad de är bra på. Jag älskar hockey och kan kolla på hockey när jag inte spelar hockey. Och så kollar jag mycket fotboll också.