HockeyNews
PLUS

LISTA: Nio spelare som bjuds ut till klubbar i Hockeyallsvenskan

(11590) lediga spelare 1
Bildbyrån

Publicerad: 19 december 2019

FacebookXWhatsApp

Förra veckan listade vi spelare som bjuds ut till SHL-klubbarna. Den här veckan tar vi ett grepp om spelarna som finns lediga – och skulle kunna förstärka de allsvenska klubbarna. 

HockeyAllsvenskan presenteras av: 
UNIBET – ligans huvudpartner 

 Lauri Tukonen, fw

Kanske igenkänd hos många här i Sverige då han var en kortare sejour i Växjö förra säsongen. Gjorde inte särskilt mycket väsen av sig i SHL, och hamnade i stället i den schweiziska andraligan, där han stått för över en poäng per match. Nu ledig på marknaden igen, men kostar en hel del. Alldeles för mycket för många av de allsvenska lagen. 

 Mathias Sointu, fw

Forwarden anslöt till Oskarshamn i mitten av förra säsongen och gjorde absolut inte bort sig. Var faktiskt en av de bästa spelarna i kvalet, där han stod för sju poäng på elva matcher. Inledde den här säsongen i engelska ligan och Cardiff, men valde att bryta sitt kontrakt i hopp om att hitta något bättre i någon annan liga. Bjuder nu ut sina tjänster i allsvenskan. 

 Jens Jakobs, fw

Forwarden har haft ett par tunga säsonger med många flyttar de senaste åren. Lämnade norska Storhamar, gjorde en kort sejour i AIK, innan han anslöt till Almtuna, där det blev åtta poäng på 18 matcher. Flyttade därefter till England och Nottingham, men redan efter sex matcher valde klubben att bryta kontraktet. Letar brett och bjuds ut på de allsvenska sportchefernas bord. 

Jakobs gjorde en kortare sejour i AIK förra säsongen. Foto: Bildbyrån

 Michael Parks, fw

Namnet känner du säkert igen. Parks gjorde en fem matcher kort sejour i Timrå säsongen 17/18 utan att göra något större väsen i från sig. Det blev totalt en poäng på fem matcher i grundserien och ytterligare en poäng i kvalspelet. Har sedan dess representerat lag i den österrikiska ligan samt farmarligans farmarliga ECHL. Bjuds nu ut till många av de europeiska ligorna, däribland allsvenskan. 

 Andrew Crescenzi, c

Center som spenderat större delen av sin karriär i Nordamerika, men som för första gången begav sig till Europa när han representerade italienska EBEL-klubben Bolzano i fjol. Där blev det 22 poäng på 36 matcher, men inget nytt kontrakt. Har sedan dess bjudits ut till euroepiska ligor runtom i Europa. Skulle vara en fin tillgång för många allsvenska klubbar, enligt en scout HockeyNews.se pratat med. 

 Ryan Kujawinski, c, 

Ung center som har en liknande karriär som mannen ovan. Draftades i tredjerundan 2013, men har aldrig fått det där genombrottet. Anslöt till tjeckiska EBEL-klubben Orli Znojmo i november i fjol och stod för 18 poäng på 17 matcher. Vill testa vingarna i en bättre liga.

 William Quist, fw

Det här namnet känner du nog igen, William Quist har representerat flera allsvenska klubbar de senaste åren. Spenderade den gångna och inledningen på den här säsongen utomlands, men efter blott fem poäng på 19 matcher i Nottingham i den engelska ligan fick han kicken i början på december. En pålitlig poängmakare som alltid tar jobbet. Har ryktats till moderklubben Nybro Vikings i ettan, men frågan är om han inte avvaktar de allsvenska klubbarna innan han kritar på något.

 Martin Lefebvre, b

En offensiv back med stora brister i det defensiva spelet. Stod för en kanonsäsong i danska Aalborg säsongen 17/18 när han gjorde 36 poäng på 48 matcher. Fjolårssäsongen i tyska Krefeld blev dock mindre lyckad, i alla fall defensivt. Hela -29 hade han när säsongen summerades. Bjuds nu ut till de allsvenska klubbarna. Vågar någon hugga? Det är frågan. 

 Justin Hickman, fw

En tuff forward med offensiva kvaliteter, som spenderade fjolårssäsongen i norska Lillehammer där det blev 44 poäng på 47 matcher. Är en spelare som alltid tar det hårda jobbet, och ofta står upp för sina lagkamrater. På minuskontot är så klart de höga antalet utvisningsminuter han har varje säsong, men det får bli en avvägning för den klubb som tar honom. 

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!