HockeyNews
PLUS

LISTA: Tio lediga spelare på marknaden – vilka hamnar i Sverige?

(11405) Lediga spelare
Bildbyrån

Publicerad: 9 december 2019

FacebookXWhatsApp

Många europeiska klubbar är på jakt efter att förstärka laget inför resterande del av säsongen. Här är tio spelare som letar efter nya klubbadresser.

 David Schlemko, b, 32 år

Den 32-årige kanadensaren har inte spelat hockey sedan han lämnade Philadelphias organisation i fjol. Den defensive backen har över 400 NHL-matcher på CV:et och har således stor rutin. Erbjöds redan ifjol till SHL och det är nog inte helt omöjligt att han kan komma att landa i en SHL-klubb innan deadline. 

 Cade Fairchild, b, 30 år

Så sent som 2016/2017 kom han fyra i backarnas poängliga i SHL när han stod för 30 pinnar på 50 matcher för Rögle. Stundtals en fantastisk back med offensiva kvaliteter, men tar också alldeles för mycket risker i defensiven. Är nu kontraktslös på nytt sedan han lämnat den finska klubben KalPa efter en mindre lyckad sejour. Hugger någon?

 Oskar Osala, fw, 31 år

Den finske VM-och OS-forwarden Oskar Osala lämnade KHL och tog en timeout från hockeyn. Timeouten varade i lite drygt två månader, innan han skrev på för finska Kärpät. Efter 22 poäng på 29 matcher valde parterna att bryta i samförstånd och nu är den storväxte finländaren ledig på nytt. Skulle vara en fin förstärkning till många SHL-lag, men många vänder nog när de ser prislappen. 

 Kyle Quincey, b, 34 år

Precis som ovan nämnda Schlemko har Kyle Quincey tunga meriter och rutin från NHL. Den 34-årige backen har spelat nästan 600 NHL-matcher och stått för 158 poäng. I fjol valde han spel i finska storklubben HIFK, men sejouren i Finland blev bara ettårig. Nu är tvåvägsbacken på marknaden igen, och källor uppger att han först och främst letar efter ett KHL-kontrakt. 

 Max Wärn, fw, 31 år

Gjorde en kort sejour i Lausanne nyligen, men det blev inget förnyat kontrakt efter att kortidskontraktet löpt ut. Nu är den tidigare HV71-forwarden på marknaden igen, och vi som minns, minns honom som en powerforward med vissa offensiva kvaliteter.

Max Wärn spenderade en säsong i HV71 – dyker han upp i något annat SHL-lag nu? FOTO: Michael Erichsen/Bildbyrån

  Mathew Maione, b, 29 år,

Mathew Maione ryktades vara aktuell för Växjö i höstas, men då valde Smålandsklubben Ilari Melart i stället. Den offensive backen har stått för 49 poäng på 74 matcher i KHL de senaste två säsongerna, men bröt sitt kontrakt med den kinesiska klubben Kunlun i slutet på oktober efter en trög start poängmässigt. Har italienskt dubbelpass vilket underlättar för honom i jakten på en ny klubb. 

  Wojtek Wolski, fw, 33 år

Den kanadensiske OS-forwarden lämnade Kunlun för bara några dagar sedan, efter att ha stått för fyra poäng på 19 matcher i säsongsinledningen. Har tidigare visat sina kvaliteter så väl i KHL som i landslaget. Skulle vara en grym förstärkning för SHL-lagen, men ryktas kräva 150 000 euro netto för resterande del av säsongen. 

 Justin Fontaine, f, 32 år

Den 32-årige kanadensaren är en skicklig forward med ett vasst skott som så sent som säsongen 17/18 stod för 30 poäng i KHL. Lämnade liksom några andra på den här listan kinesiska Kunlun efter fjolårssäsongen, trots hyfsad poängproduktion. Det finns en viss tveksamhet för storleken, men små skickliga spelare har lyckats i SHL förut. 

 Yohann Auvitu, b, 30 år

Den franske landslagsbacken fick kicken från Sochi i januari förra året och har inte lyckats hitta någon ny klubb sedan dess. Först och främst en back som prioriterar defensiven, men även visat vissa offensiva kvaliteter under VM. Är en återkomst till finska klubben HIFK högst upp på backens önskelista, eller lyckats något SHL-lag roffa åt sig honom innan dess?

Rejält med landslagsrutin har den franske backen Yohann Auvitu. FOTO: Grigory Dukor/Bildbyrån

 Bryan Lerg, fw, 33 år

Gjorde stor succé i Rögle och var i toppen av SHL:s skytteliga både säsongen 16/17 och 17/18. Fjolårssäsongen i schweiziska Ambri-Piotta blev rörig sedan han åkt på en långtidsskada i början av säsongen, och det blev bara fem mål på 17 matcher i klubben. Sägs vara en bra kille även utanför planen och de flesta SHL-lagen har fått erfara att han kan nypa dit puckarna. Hugger Brynäs, eller rentav tidigare klubben Rögle?

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)