HockeyNews
PLUS

Klart: Djurgården har fått ett glatt besked – nu hoppas man på nästa

(28078) Noah Östlund Calle Odelius
Bildbyrån

Publicerad: 31 maj 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården närmar sig att bli klart med lagbygget inför kommande säsong.
NHL-lånen Calle Odelius och Noah Östlund har varit frågetecken. Nu har åtminstone en av dem bestämt sig för att stanna i Djurgården.

Målvaktsparet med Viktor Andrén och Hugo Hävelid är spikat. Bara ett par pusselbitar behöver fixas till för att Djurgårdens lagbygge ska stå färdigt inför starten av 2023/2024.

Som HockeyNews.se har berättat funderar centern Noah Östlund, 19, över sin framtid. Han åkte till NHL-klubben Buffalo efter säsongen och har varit hos farmarlaget Rochester för rehabilitering av en ljumske som han hade problem med i det allsvenska slutspelet. Östlund har kontrakt med både Buffalo och Djurgården, men han uppvaktas också av SHL-klubben Växjö.

– Det vi tittar lite på nu är åter igen en center som ersätter Noah om han skulle försvinna. Han har inte riktigt bestämt sig ännu. Det är väl det vi tittar på, sedan är vi kompletta för att starta, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Östlund hade ett par skador under säsongen med Djurgården i Hockeyallsvenskan och var iväg på JVM i ungefär en månad. Han producerade 26 poäng (8 mål, 18 assist) på 37 matcher i grundserien.

– Vad jag förstår är det mellan oss och Växjö det står. Vi tycker ju att han skulle må bra av att vara förstecenter i Djurgården ett år till. Det skulle inte skada honom. Sedan är det frågan om han och hans omgivning har tålamodet, säger Stoppel.

LÄS MERSå hittade Djurgården "Nästa Carl Lindbom: "Kan göra en likvärdig resa"

Om Noah Östlund inte blir kvar vill Djurgården ha in en annan och toppcenter för någon av de två översta kedjorna.

– Ja, det blir det nog. Noah besitter en väldigt hög kompetens och då blir det ju att titta lite i det högre facket.

Djurgårdens lån från NHL-klubben NY Islanders, backen Calle Odelius, har däremot fattat ett beslut. Han kommer att spela i Djurgården en säsong till.

– Calle blir kvar. Det är spikat. Det känns jättebra också.

19-årige Odelius gjorde 11 poäng (1 + 10) på 43 allsvenska matcher förra säsongen.

– Vi har konstaterat att han mår bäst av att vara här och bygga vidare på den plattformen han ändå har påbörjat så han inte springer till nästa steg, säger Stoppel.

Djurgården tror och hoppas på en större roll för Calle Odelius kommande säsong.

– Han har lite kvar att jobba med, men jag tycker att han stundtals gör det jäkligt bra. Sedan har han lite lägre dalar där det blir lite svårt. Vi är väldigt hoppfulla om att han ska ta nästa steg.

Djurgården är på väg att avsluta kontraktet med den amerikanske backen Cameron Schilling, som blir för dyr att behålla i Hockeyallsvenskan en säsong till.

– Vi får se vad vi kommer överens om, säger K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!