HockeyNews
PLUS

Så hittade Djurgården "Nästa Carl Lindbom: "Kan göra en likvärdig resa"

(28207) Hugo Hävelid
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 30 maj 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården tappar Carl Lindbom, men har spikat sitt målvaktspar inför kommande säsong.
Och det blir med en förhoppning om att ha hittat en ”ny Carl Lindbom”.

Det blir Linköpingsjunioren Hugo Hävelid, 19, som ska komplettera Viktor Andrén och bilda målvaktspar i Djurgården kommande säsong. Täby-födde Hävelid är tvillingbror till LHC-backen Mattias Hävelid och son till förre storspelaren Niclas Hävelid och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Djurgården.

Stockholmsklubben hoppas att Hugo Hävelid kan komplettera Almtuna-värvningen Andrén, 29.

– Vi har bollat lite målvaktsalternativ fram och tillbaka och sedan kom Hugo på tal. Det var faktiskt (Fredrik) Mikko (målvaktstränaren) som tog upp honom och sa det, att han skulle faktiskt kunna göra en likvärdig resa som Carl (Lindbom). Han är väldigt tävlingsinriktad, ung och har bra föräldrar med bra värderingar och har gjort det bra, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

– När vi började stämma av lite och hörde att han var på väg över till Nordamerika så kände vi att det här känns väldigt bra. Sedan gick det väldigt fort. Det blir spännande.

LÄS MERFärjestad värvade från Djurgården – frågan är om det kommer mera

179 centimeter långe Hugo Hävelid är ännu inte draftad av någon NHL-klubb. Den 19-årige målvakten var med och vann U18-guld med Småkronorna med bland andra Djurgårdslirarna Jonathan Lekkerimäki, Calle Odelius, Liam Öhgren och Noah Östlund.

Djurgården hoppas att Hugo Hävelid ska kunna ta upp kampen med Viktor Andrén om speltid. Förra säsongen skulle Carl Lindbom försöka få istid bakom Matthew Galajda efter att ha varit utlånad till allsvenska Västervik. Och hur den kampen slutade vet alla… Lindbom blev målvaktsetta och vann en rad priser och ser ut att skriva NHL-kontrakt med Vegas i sommar.

Vad tror ni om det att Hävelid inte har någon erfarenhet av A-lagshockey?

– Han ligger väl ett halvår efter. Calle (Lindbom) hade ett halvårs erfarenhet av A-lagshockey. Vi tror ändå lite med hur han spelar och agerar att det ska gå bra. Sedan kanske han inte gör en lika snabb resa som Calle, men absolut kommer han att gå in och göra det bra.

Vad säger du om ert nya målvaktspar Andrén och Hävelid?

– Det känns jättespännande. Andrén är en etablerad målvakt och har mycket erfarenhet. Sedan har vi Hugo och vi har även (Teodor) Munther som ska påbörja sin resa in i vuxenhockeyn.

Teodor Munther har ett juniorkontrakt med Djurgården, men har redan gjort inhopp i Hockeyallsvenskan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)