HockeyNews

Han blir Djurgårdens fjärde back in i lagbygget: "Sjukt taggad"

(23381) Alexander Falk / Vita Hästen
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 28 april 2022

STOCKHOLM. Djurgårdens lagbygge fortsätter. På torsdagen presenterades backen Alexander Falk, som återvänder till klubben.

– Han har fantastisk inställning och är en tävlingsmänniska. Han är lagom tuff och elak, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Alexander Falk är tillbaka i Djurgården. Den snart 29-årige backen lämnade Stockholmsklubben 2018 för spel i SHL-konkurrenten Timrå. Sedan dess har Falk spelat två säsonger i allsvenska Södertälje och kommer nu närmast från en säsong i Vita Hästen.

LÄS MERLämnar Tre Kronor för Djurgården – Ragnarsson: "Ett drömjobb, faktiskt"

– Någonstans behöver vi en stabilitet och en tuffhet och behöver vara bra defensivt också utan att titta i de högsta regionerna och i det fallet så passar han in bra hos oss, som kanske back fem eller sex, säger Djurgårdens tillförordnade sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Alexander Falk har skrivit på ett tvåårskontrakt med Djurgården som nu har fyra backar under avtal.

LÄS MERVar förstecenter förra säsongen – nu stannar han i Djurgården: "Stort ansvar"

Falk var med och spelade upp Djurgården från Hockeyallsvenskan 2014.

– Vi vet vad han gör och vad vi får varje dag. Det är också ganska viktigt. Det är lätt att prata om offensiva spetsbackar. Vi har gått igenom och gjort en ganska noggrann analys med dem som har jobbat med honom tidigare. Det är viktigt att ha backarna där man vet var man får varje dag oavsett om det är Tingsryd borta en onsdag eller ett fullsatt derby i Globen och det känner vi att vi får med honom, säger K-G Stoppel.

– Det är fantastiskt roligt och ärofyllt att representera Djurgården igen. Jag är sjukt taggad att vara med på resan tillbaka och jag hoppas att vi ses på Hovet till hösten, säger Alexander Falk till Djurgårdens hemsida.

Fakta/Så här ser kontraktsläget ut i Djurgården inför den kommande säsongen i Hockeyallsvenskan

Målvakt: Carl Lindbom.

Backar: Linus Arnesson, Alexander Falk, Ludvig Hedström, Calle Odelius.

Forwards: Emil Berglund, Daniel Brodin, Fredrik Forsberg, Marcus Krüger, Jonathan Lekkerimäki, Wiktor Nilsson, John Norman, Ludvig Rensfeldt, Tim Söderlund, Liam Öhgren, Noah Östlund.