HockeyNews
PLUS

"Häftigt att se Torontos logo i kontraktet"

(3439) Sandin
Bildbyrån

Publicerad: 16 juli 2018

FacebookXWhatsApp

Tidigt i morse kom uppgifterna om att Rasmus Sandin skrivit på sitt första NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs.

Nu åker svensken över till Nordamerika i september – och sedan är det den anrika klubben i Kanada som avgör vart svensken kommer att spela i vinter.

– Jag kommer åka dit och göra så bra ifrån mig som möjligt och sedan är det upp till Toronto, säger Sandin till HockeyNews.se.

SHL i samarbete med Nordic Bet

Rasmus Sandin blev femte svensk att skriva NHL-kontrakt efter draften i Dallas för mindre än en månad sedan.

För Rögles del så betyder det här att man kommer tappa en back som inte kommer att vara tillbaka förrän tidigast i mitten på september – ungefär samtidigt som SHL drar igång.

Men det finns inga garantier i dagsläget och ett beslut kommer att dröja.

– Ja, så blir det ju nu. Jag kände att jag ville skriva på kontraktet när chansen fanns där. Det är en dröm för alla hockeyspelare och nu kändes det självklart. Tanken är att jag ska åka på deras camp i september och göra så bra ifrån mig som möjligt och sen är det upp till Toronto hur man vill göra, säger Sandin till HockeyNews.se.

Det är klubben som kommer avgöra vart man tror på bästa tänkbara utveckling – om han inte lyckas slå sig in i NHL-klubben direkt från start.

– Det känns som ett bra och ganska vanligt upplägg. Jag kommer göra så bra som möjligt och sen får vi se vad som händer. Jag vet att det kommer lösa sig på ett bra sätt för mig oavsett vart jag hamnar, säger Sandin.

Rögles sportchef Chris Abbott uttalade sig tidigare under dagen när det gäller hur klubben ser på Sandins framtid och jakten på en eventuell ersättare.

18-årige Sandin är hemma i Uppsala just nu och laddar upp inför höstens utmaning som väntar honom.

– Det här är något man har drömt om sedan man var liten och det känns verkligen häftigt. När man tittar i kontraktet och ser vilka namn som finns med där och Toronto-märket så känns det ganska häftigt faktiskt. Nu är det bara att försöka slå sig in i laget och ta en plats i framtiden som gäller, säger Sandin.

Läs senaste nyheterna om NHL

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!