HockeyNews
PLUS

Djurgårdens poängkung till sjukhus inför mötet med Rögle

(18070) Bobby Nardella/Djurgården
Axel Boberg/Bildbyrån

Publicerad: 18 februari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården lyckades vända och vinna borta mot HV71 och ta tre tunga poäng. Men både Sebastian Strandberg och Dick Axelsson utgick skadade.

Och under onsdagen skickades stjärnbacken Bobby Nardella till sjukhus för undersökning.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


För andra matchen i följd vände Djurgården ett underläge till vinst. I Jönköping blev 0–1 till 3–1 mot HV71 och Djurgården behåller därmed en skön distans till lagen under åttondelsfinalstrecket.


– Ingångsvärdena var som mot Malmö att båda lagen behöver vinna matchen. Vi hamnade i underläge och då blir det ändå lite pannben i slutändan som gör det. Det kan man uppskatta, gilla, att det blir lite karaktär, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Men både centern Sebastian Strandberg och hans kedjekamrat Dick Axelsson fick avbryta matchen på grund av skador.


– Strandberg räknar vi inte med och ”Dicken” är ett frågetecken. Vi värmer (under torsdagen) och så får vi se vad det är. Det är svårt att säga, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Sebastian Strandberg hade precis återvänt efter en månads frånvaro och efter nio missade matcher. Han blir nu borta minst två veckor. Djurgården har sin förstecenter Jacob Josefson på skadelistan sedan den 19 januari.


Dick Axelsson kan spela mot Rögle på torsdagen, trots smällen mot HV71. Foto: Bildbyrån.


Dick Axelsson bestämde sig i samband med värmningen att det går att spela mot Rögle på torsdagen, skriver Djurgården på sin hemsida .


Ett annat orosmoln som tornade upp sig efter Djurgårdens 3–1-vinst mot HV71 var att den amerikanske stjärnbacken Bobby Nardella enligt uppgift fick känning i ett knä.


– Alltså, alla i de här tiderna får ju smällar, både på nederdelen av kroppen och överdelen av kroppen. Det ingår väl om man har mycket puck, så brukar man få mycket fysiskt spel mot sig och det har han fått över en tid. Men det ska nog vara lugnt, säger Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


LÄS MERDjurgårdens drömvärvning har bestämt sig om nästa säsong


Bobby Nardella ska ha röntgats med magnetkamera under onsdagen.


– Jo, sådant där kollar vi. Jag har inte fått något där så jag tror att det ska vara lugnt. ”Bengan” (lagläkaren Bengt Gustafsson) och ”Schumi” (naprapaten Christian Schumacher) brukar skriva så fort som möjligt, men jag har faktiskt inte fått något, säger Robert Ohlsson, vilket innebär att Nardella också spelar mot Rögle.


Washington-lånet Nardella är Djurgårdens poängkung och har gjort 27 poäng (6 mål, 21 assist) på 37 matcher. Han spelar över 20 minuter i genomsnitt och mot HV71 var han uppe i 22:20 på isen.


Powerplay har spelat en avgörande roll för Djurgården i de två vinsterna mot Malmö och HV71 och då gett tre mål som varit nycklar för att kunna vända underlägen till seger.


– Man är glad att killarna hittar ett sätt att få ihop det i special teams, stänga ner ”fyrfemman” och göra ett par i ”femfyran”. Det är alltid glädjande. Som helhet är jag nöjd med karaktären, säger Ohlsson.


William Eklund tryckte in 1–1 i powerplay för Djurgården i 3–1-segern mot HV71 i Jönköping. Foto: Bildbyrån.


Djurgårdens huvudtränare har tagit över ansvaret för powerplay den senaste tiden och då valt att alternera mellan tre powerplayenheter istället för två. Mot HV71 gjorde William Eklund och Linus Andersson både var sitt mål och var sin assist i powerplay och Kalle Östman hade två assist. Det var deras enhet som var hetast.


Konkurrensen internt kan öka skärpan i powerplay.


– Vi hoppas ju att det ska hjälpa till. Nu gick Strandberg och Axelsson ut vilket gjorde att det blev lite omplockande under resan, men det är klart att vi hoppas att det ska göra att vi får det här attackspelet in mot mål som vi vill ha i fem mot fyra. Vi hoppas på det. Att vi gör mål oftare och på ett enklare sätt.


***


Vill du vara med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)