Djurgårdens drömvärvning har bestämt sig om nästa säsong


17 februari 2021

Djurgården har uppvaktat Marcus Krüger inför kommande säsong.

Men det är Stockholmsklubben inte ensam om. Nu har stjärncentern gjort sitt val.


Det blir ingen flytt hem till Djurgården nästa säsong för den dubble Stanley Cup-mästaren Marcus Krüger.


På onsdagen meddelade hans nuvarande klubb i Zürich att han har förlängt sitt kontrakt ett år till så att det gäller över 2021/2022.


– Jag gillar Marcus Krüger mycket som en tvåvägsforward och spelmotor. Han gör det så kallade smutsiga arbetet, både defensivt och offensivt, som du inte ser vid första anblicken, säger ZSC Lions sportchef Sven Leuenberger till klubbens hemsida .


Det har gått tio år sedan Marcus Krüger spelade i Djurgården. Nu har han förlängt sitt kontrakt i ZSC Lions till 2022. Foto: Bildbyrån.


Den senaste tiden har 30-årige Krüger varit skadad. På 28 matcher för ZSC Lions har han gjort 18 poäng (7 mål, 11 assist). Förra säsongen i den schweiziska klubben gjorde han 19 poäng (8 + 11) på 34 matcher.


LÄS MERDjurgården fortsatt med i kampen om centerstjärna – vill ha hem Krüger


I år har det gått tio år sedan Marcus Krüger spelade för Djurgården i SHL. Sedan 2011 har han vunnit Stanley Cup två gånger med Chicago Blackhawks och han har både VM-guld med Tre Kronor (2017) och VM-silver (2011) och dessutom ett OS-silver (2014).


ZSC Lions har även förlängt kontraktet med den förra Linköpingsstjärnan Garrett Roe, som skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.


***


Vill du vara med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.