HockeyNews
PLUS

Djurgårdens efterlängtade besked

(4182) Dick Axelsson7
Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Publicerad: 21 november 2018

FacebookXWhatsApp

Efter tio missade matcher i SHL är Dick Axelsson spelklar.
Planen är att han gör comeback för Djurgården mot Växjö på torsdagen.
– Det ska bli skönt att få en match om det blir som jag har tänkt mig att det blir spel i morgon, säger Axelsson till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med ATG

Djurgården har förlorat tre av de senaste fyra matcherna i SHL och mot Brynäs saknades skadade stjärntrion Andreas Engqvist, Jacob Josefson och Dick Axelsson.
Men skadeläget lättar lite för Djurgården i och med att Dick Axelsson är redo igen efter sin knäskada som har spökat ända sedan försäsongen.

– Dick är tillbaka. Det blir roligt och spännande att se honom igen. Han har varit borta ett tag nu, så jag tror att han är spelsugen, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se efter onsdagsträningen på Hovet.

Dick Axelsson har inte spelat någon av de senaste tio matcherna. Inte sedan den 13 oktober har den 31-årige teknikern spelat för Djurgården. Med hjälp av rehabträning för knäet parallellt med isträningarna med laget ska Axelsson kunna spela återstoden av säsongen.

– Tanken är att det ska hålla hela vägen in och vi har verkligen försökt att se till det. Det känns bra, säger Robert Ohlsson.

Dick Axelsson är själv något mer försiktigt positiv till läget och den förväntade comebacken mot Växjö på torsdagen.

– Jag håller tummarna att det ska gå. Förhoppningen är att jag ska spela i morgon, säger Axelsson, som hittills har fem assist på sju matcher med Djurgården.

Är allting hundra med knäet är frågan.

– Det är som det är, liksom. Jag ska kunna spela hundra procent. Det gäller bara att hitta tillbaka, men det ska gå, säger han.

I samband med Djurgårdens 4-3-förlust mot Frölunda på Hovet torsdagen den 15 november blev Dick Axelsson intervjuad av C More-experten Sanny Lindström.
Och gav sig själv en etta i betyg för insatserna före skadeuppehållet.

– Ja, men jag har ju spelat hockey i några år och jag förstår när man är dålig och när man är bra. Lite självinsikt har man i alla fall, säger Axelsson till HockeyNews.se och fortsätter:

– Det har varit en lite tuff säsong med försäsongen och skador hit och dit. Det är bara att acceptera. Det är väldigt många matcher kvar också. Det är bara att gilla läget och gå in och köra.

Du går inte i gång för tidigt nu då?

– Nej, nu känns det som jag har gett det väldigt lång tid. Det ska vara bra. Annars… blir det tråkigt.
– Man kan träna hur mycket som helst. Det ska bli skönt att få en match om det blir som jag har tänkt mig att det blir spel i morgon.

Djurgården ligger fyra i SHL efter 18 omgångar och är en poäng bakom topptrion Luleå, Frölunda och Malmö.

– Jag tycker att det har sett bra ut. Det kanske var en liten dipp mot Brynäs ( 0-2) borta. Men jag tycker gubbarna har gjort det väldigt bra och satt oss i en väldigt bra position i tabellen. Jag är imponerad. De gör ett jäkligt bra jobb, säger Dick Axelsson.Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!