HockeyNews

Djurgården vill ha ytterligare en back – och "Hank" finns på listan

(26364) Djurgården Henrik Eriksson
Bildbyrån

Publicerad: 1 februari 2023

STOCKHOLM. HV71-backen Daniel Glad har lyfts in, men Djurgården är på jakt efter ytterligare en back.
Och frågan är om forwarden Henrik Eriksson återvänder till Stockholmsklubben – den här säsongen.

Djurgården samlar kraft för att försöka få ordning på helheten i spelet och pricka en formtopp inför det allsvenska slutspelet då jakten på SHL-platsen börjar på allvar.

Den före detta SHL-klubben från Stockholm har skador på backsidan då Johan Alm (veckan ut), Alexander Falk (fotfraktur, borta ett par veckor) och Alexander Ytterell (knä, borta säsongen ut) saknas.

Djurgården vill förstärka laget före deadline för övergångar den 15 februari.

– Vi tittar lite vad som finns på marknaden, vad vi skulle behöva få in. Men det är ingen jättemarknad så man får följa lite vad strömmarna är. Just nu är alla ligor i Europa så pass jämna så att det inte är så mycket som rör sig där heller, säger sportchefen K-G Stoppel till HockeyNews.se.

I förra veckan värvades HV71-backen Daniel Glad, 30, och han har hunnit spela två matcher för Djurgården.

LÄS MERLäget i Djurgården efter skadesmällarna – och ryktet om backens uttåg

Men Glad är inte tänkt som ersättare till den offensive högerskytten Alexander Ytterell, som var poängbäste back i Djurgården då han blev skadad.

– Nej, det kan jag inte säga att det är. Det var mer att få in en stabil back i och med att vi också har haft lite skavanker och man inte vet riktigt hur saker och ting ter sig. Vi tittar fortfarande på någon back och någon forward i och med att vi har några frågetecken, säger K-G Stoppel.

På forwardssidan ska John Norman genomgå en ögonoperation även för andra ögat och han kommer att missa en del matcher. JVM-forwarden Liam Öhgren väntas vara borta en månad och har några veckor kvar till spel.

– Just nu kan vi se prognoser på skador, men man vet aldrig. Det gäller att vara observant, säger Djurgårdens sportchef.

Stoppel är fortfarande i kontakt med Henrik ”Hank the Tank” Eriksson i finska Sport. 30-årige Eriksson har ett utgående kontrakt och är inne på sin andra säsong i klubben från Vasa. Eriksson är en energispelare och den sjätte mesta djurgårdarna genom tiderna med 555 matcher för Djurgården.

– Det finns inget konkret här och nu. De (Sport) är med i slutspelsracet fortfarande. Jag har en dialog med ”Hank” och har haft en tid, så vi får se, säger K-G Stoppel.