HockeyNews
PLUS

Läget i Djurgården efter skadesmällarna – och ryktet om backens uttåg

(26354) Norman Arnesson Schilling
Bildbyrån

Publicerad: 31 januari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Det har varit skador på både back- och forwardssidan i Djurgården den senaste tiden. Och rykten om att Cameron Schilling är på väg bort.
Sportchefen K-G Stoppel redogör här för situationen.

Djurgården har blivit omsprunget av Mora i Hockeyallsvenskan och på onsdagen är Stockholmslaget i Dalarna för att försöka minska gapet uppåt i tabellen.

Och då är backklippan Linus Arnesson tillbaka i Djurgården efter att ha missat två matcher.

– Arnesson är tillbaka som det ser ut. Han hade en liten skavank, men den är åtgärdad. Det var ingen större sak, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Backkollegan Johan Alm, 31, har haft skadeproblem till och från och har missat de senaste fem matcherna. Den dubble SM-guldvinnaren med Skellefteå har missat de senaset fem matcherna. Han har spelat 21 av 39 matcher för Djurgården den här säsongen.

– Där hoppas vi att det närmar sig nu så att han ska kunna bli spelklar. Han behöver träna en ordentligt en vecka för att se att allting funkar. Nu är han med och tränar, säger K-G Stoppel.

LÄS MERHV71 kan komma att värva fler spelare: "Det är klart att jag tittar"

Det finns ett kvarstående frågetecken för forwarden John Norman efter att ha genomgått en första av två ögonoperationer. Norman spelade i 7–0-vinsten borta mot Västervik, men fanns inte med i 4–1-förlusten i lördags hemma mot BIK Karlskoga.

– Det var inte riktigt bra efter operationen. Han såg fortfarande lite suddigt. Det blir lite från dag till dag och se hur vi hanterar det, säger Stoppel.

John Norman kommer att göra en operation till om någon vecka.

– Det behöver göras nu för att inte påverka i det längre perspektivet, säger Stoppel.

I övrigt har Djurgården backarna Alexander Ytterell (borta säsongen ut) och Alexander Falk (fotfraktur) på skadelistan och JVM-forwarden Liam Öhgren.

– Nu ser det hoppfullt ut. Det är John och Liam på forwardssidan och Alm och Falk, men Falk är borta några veckor till, säger Stoppel.

Det har figurerat uppgifter i Expressen att den amerikanske backen Cameron Schilling skulle vara på väg bort från Djurgården. Det avfärdar sportchefen K-G Stoppel.

– Jag vet inte vad det flög förbi för något. Det blir väl alltid diskussioner när man har varit borta några matcher, men det finns ingen sanning i det just nu, säger Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!