HockeyNews

Djurgården pusslar om i kedjorna – Josefson och Eklund paras ihop

(16858) Djurgården/Träning 14 dec 2020
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 14 december 2020

STOCKHOLM. Djurgården satsar på en ny toppkedja mot Frölunda. Och för första gången sedan den 19 november är lagkaptenen Jacob Josefson och stortalangen William Eklund, 18, tillbaka i samma kedja.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Inte sedan Djurgårdens förstecenter Jacob Josefson blev skadad i bortamatchen mot Skellefteå för snart en månad sedan har han spelat ihop med succéforwarden William Eklund.


När Josefson var borta klev centern Kalle Östman in i kedjan med Eklund och Alexander Holtz och gjorde ett bra jobb, bland annat då Djurgården besegrade Frölunda i Scandinavium med 3–2 där både Eklund och Holtz gjorde mål.


När Jacob Josefson gjorde comeback i Djurgården mot Örebro hade William Eklund precis återvänt till laget efter att ha varit sjuk i covid-19, vilket har gjort att han missar junior-VM i Kanada.


Med två SHL-matcher i benen flyttas William Eklund upp i en kedja med Jacob Josefson – och Rhett Rakhshani.


– Rhett är en naturlig ersättare för Alex. Jag hoppas att de gör en bra match. Sedan är det uppehåll så det gäller att vrida ur trasan imorgon, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson till HockeyNews.se om den nya konstellationen.


Jacob Josefson får spela med William Eklund och Rhett Rakhshani i Djurgårdens match mot Frölunda. Foto: Bildbyrån.


Den norske landslagsforwarden Michael Haga är redo för comeback. Haga har missat de senaste sju SHL-matcherna, enligt uppgift på grund av ljumskproblem.


– Haga är tillgänglig. Han sa att han är redo. Det har var första lagpasset för honom. Han kommer att vara med imorgon så får vi se i vilken roll och hur mycket, men han kommer att vara ombytt imorgon. Han gav tummen upp till spel precis, säger Robert Ohlsson glatt.


LÄS MERDjurgårdens drömduo – så gör klubben för att hålla chansen vid liv


Forwarden Albin Grewe, 19, som stoppats från JVM-spel på grund av ett positivt covid-19-test, är tillbaka i Djurgården och ser ut att gå in i en kedja med Tom Wandell och Henrik Eriksson.Djurgården har mött Frölunda två gånger i höst, dels i premiären (0–2), dels i Göteborg (3–2-vinst).


– Jag tycker att de var bra i premiären när vi mötte dem här och jag tyckte att vi gjorde en bra match i Scandinavium. Det är ett bra hockeylag, ett av de lag som är favorittippade innan säsongen så det gäller att göra en bra match om vi ska ta poäng och vinna, säger Robert Ohlsson.


I Frölunda har backen Theodor Lennström kallats till Kanada av Edmonton och lagkaptenen Joel Lundqvist är avstängd. Ett avbräck för Frölunda.


– Det tänker jag inte så mycket på utan mer att vi ska möta Frölunda än att möta Joel eller inte, säger Ohlsson fåordigt.


LÄS MEREdmonton kallar tillbaka spelare – Nygård och Lennström lämnar SHL


Efter mötet med Frölunda har Djurgården ”jullov” och elva matcher utan SHL-matcher fram till den 26 december.


– Vi har fått tillbaka lite killar som behöver tränas, så det är en utmärkt period för att stoppa in bra träning, sedan är det fullproppat med matcher i slutet av december och hela januari och hela februari. Det är det enda hålet vi har att skaffa lite träning för den här gruppen så det tänker vi utnyttja. Men vi är här och nu. Imorgon är det Frölunda, säger Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


***


Fakta/Så väntas Djurgården spela mot Frölunda på tisdagen:


Målvakter: Mantas Armalis, Niklas Svedberg.


Backpar: Marcus Högström, Jesper Pettersson – Tom Nilsson, Bobby Nardella – Tobias Ekberg, Robin Norell – Simon Johansson.


Kedjor: William Eklund, Jacob Josefson, Rhett Rakhshani – Dick Axelsson, Sebastian Strandberg, Niclas Bergfors – Manuel Ågren, Kalle Östman, Linus Andersson – Henrik Eriksson, Tom Wandell, Albin Grewe.


Extraforward: Michael Haga.


Frånvarande: Dominik Bokk (sjuk), Anton Hedman (skadad), Alexander Holtz (JVM), Oscar Bjerselius (JVM).


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.