HockeyNews
PLUS

Edmonton kallar tillbaka spelare – Nygård och Lennström lämnar SHL

(16856) Lennström/Nygård
Bildbyrån

Publicerad: 14 december 2020

FacebookXWhatsApp

Edmonton Oilers har valt att kalla tillbaka sina spelare till Nordamerika för att så småningom kunna förbereda sig inför NHL-säsongen.
Det medför att Färjestads Joakim Nygård och Frölundas Theodor Lennström har gjort sina sista matcher för sina respektive SHL-klubbar den här säsongen.

När NHL drar igång sin säsong är fortsatt oklart, men det lutar åt en seriestart i mitten av januari. Det ser också ut som att träningslägrena kommer börja ungefär två veckor innan starten, vilket gör att klubbarna nu har börjat kalla tillbaka sina utlånade spelare.

Under måndagen kom beskedet att Edmonton kallar tillbaka Färjestads stjärna Joakim Nygård. Nygård fick en tung start på säsongen när han skadade sig, men har hunnit med 15 matcher för FBK.

– Jag känner att jag åker över i fin form och det är ju bra inför kommande camp. Sen är det tråkigt att lämna Färjestad för jag älskar att spela här. Men jag har också ett mål i att få vara hel och göra en bra säsong där borta. Jag är glad och tacksam att jag kunde få komma hem och spela i Färjestad under hästen när allt blev som det blev. Målet var att få lite matcher och komma i form och det fick jag, säger han till klubbens hemsida. 

Nygård förväntas åka över till Kanada kring den 21 eller 22 december. På sina 15 matcher blev det tio poäng för 27-åringen, som blev målskytt senast igår mot Örebro.

LÄS MER: Dubbla förluster för Färjestad – skyttekungen tvingades utgå skadad 

I samma veva tappar också Frölunda en viktig back i form av Theodor Lennström. Även han tillhör Edmonton Oilers organisation och har varit utlånad till Frölunda under säsongen.

– Det har blivit lite pang på såhär. Men det ska självklart bli jättekul. Men jag är också glad att jag har fått vara kvar här så länge som jag har varit. Jag njuter av det som kommer och får se till att njuta av det som har varit också, säger han på klubbens twitter.

Lennström gjorde 18 matcher för Frölunda och producerade åtta poäng från sin backplats.

***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)