HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Succéspelaren förlorad för Mora

Chad Yetman
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 20 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Mora fyndade forwarden Chad Yetman i ECHL och kanadensaren blev en riktig fullträff.
Men nu är han förlorad för klubben, enligt uppgifter till Hockeynews.
– Är du bra hos oss så finns det pengar att tjäna, säger sportchefen Andreas Hägglund.

Den 24-årige kanadensaren Chad Yetman anslöt till Mora från Indy Fuel i ECHL inför säsongen, men sejouren i Dalarna blir bara ettårig.

45 poäng och en sjundeplats i allsvenskans poängliga har gett eko ute i Europa och enligt uppgifter till Hockeynews väntar spel utomlands härnäst. Mora har inte lyckats matcha de ekonomiska bud som Yetman blivit erbjuden från andra klubbar.

– Det blir nog svårt att behålla honom, så mycket kan jag säga. Han har gjort en bra säsong och då blir det tuff konkurrens. Ingenting är helt klart, men det kommer nog att bli väldigt tufft i alla fall, säger sportchefen Andreas Hägglund när Hockeynews når honom.

Vi har uppgifter på att ni inte kan matcha det ekonomiska.

– Lite åt det hållet är det väl. Vi försöker så klart, men det lutar åt att det blir tufft. Jag har inte fått något definitivt besked men det är ju så, är du bra hos oss så finns det pengar att tjäna.

Andreas Hägglund väljer dock att se det positiva i det. Sportchefen hoppas att Yetmans succé kan leda till att fler duktiga importer vill till Mora.

– Vi får lite blodad tand av det. Det är skönt att vi lyckats hitta en import som blev någonting, det var ett tag sedan Mora IK lyckades göra det om vi ska vara ärliga. Det är klart att det är tråkigt att vi blir av med honom, men samtidigt får vi ett kvitto på att det går att fynda, säger han.

Chad Yetman spelar just nu kvartsfinal med AIK och Mora ligger för närvarande under med 2–0 i matchserien.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)